moćno djelovanje

Ako zapalite listove ove biljke koja usporava starenje i pomaže kod respiratornih problema, šokirat ćete se rezultatom!

 IVANA NOBILO/CROPIX

Lovorov list je čudotvorna biljka i šteta ga je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu kako se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti tielo, rješava respiratorne probleme i još dosta toga.

Evo nekoliko načina na koje ga možete koristiti za zdravlje:

Pomaže kod tjeskobe i umora

Kombinacija kemikalija u lovorovom listu djeluje umirujuće na tijelo i um. Sve što trebate učiniti je zapaliti nekoliko listova u prostoru u kojem boravite i udahnuti dim. Ali nemojte to činiti prije spavanja jer će vas miris gorućeg lovora razbuditi.

image
/SHUTTERSTOCK

Izbacuje sluz iz pluća

Lovorov list stimulira disanje i može pomoći u izbacivanju sluzi iz pluća. Najbolje je svježe ili suhe listove staviti u vruću vodu i udisati paru. Pomaže i utrljavanje prsa lovorovim uljem. Isto tako, pomaže kod alergije i astme.

Pomaže kod dijabetesa

Istraživanja su pokazala da konzumacija 3 grama lovorovog lista dnevno snižava razinu glukoze kod osoba s dijabetesom tipa 2, prenosi Blic.

Dobar je za probavu

Unosite ga što više u hranu ili masirajte želudac lovorovim uljem nakon jela, pomoći će u lučenju probavnih sokova i bržoj preradi hrane u želucu. Za pravilan rad srca – organski spoj koji se nalazi u lovoru jača stjenke kapilara u srcu i pomaže u eliminaciji lošeg kolesterola iz tijela.

Liječi upalu zglobova

Masirajte bolno mjesto lovorovim uljem i povećajte količinu lovorovih listova koje dodajete u hranu. Kod urinarnih infekcija – prah lovora pomiješajte s mlijekom i popijte. To je stari recept za rješavanje ovih problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 13:37