Pogledajte video

‘Evo kako sam postigla da mi lijepe hortenzije traju u vazi više od 7 dana. Samo sam stavila...‘

 /SHUTTERSTOCK

Predivne hortenzije čest su ljetni prizor u našim dvorištima u kojima ih rado sadimo jer njihovi delikatni cvjetići okupljeni u raskošne okruglaste cvatove čine ovo doba godine još ljepšim. U kasno proljeće i rano ljeto, kad je većina ukrasnog grmlja nakon bujne proljetne cvatnje ocvala, naše vrtove krase ružičasti i plavi cvjetovi hortenzija (Hydrangea). Dragocjen su vrtni ukras jer cvatu tijekom cijelog ljeta sve do jeseni. Hortenzije pružaju osjećaj topline i prisnosti.

Najbolje uspijevaju na polusjenovitim i vlažnim mjestima. Na prejakom suncu tužno će se objesiti i cvjetne lopte i lišće. Stoga ih treba posaditi na mjesto koje je dopodne osunčano, a poslijepodne u sjeni. Hortenzije vole humusna, rahla, ravnomjerno vlažna te blago kisela tla. U vrtu hortenzije podnose i najhladnije zime, ali ih je dobro posaditi na zaklonjena mjesta kako bi se njihovi cvjetni pupovi zaštitili od kasnog mraza.

@sofisticiranasofija Ko još voli hortenzije? 💙 Uz ovaj trik će vam trajati zaista dugo - kad to kažem, mislim na to da će trajati najmanje 7 dana, toliko su makar meni izdržale 👌🏼 #hortenzija #flowers #fy #fyp #howto #flowerpower #beautiful #hydrangeas #hydrangeaseason ♬ Little Happiness - Oneul

No, jeste li se ikada zapitali što učiniti s ovim divnim cvijećem kada ga uberete, a ono brzo uvene? Kako produžiti ‘njihov rok trajanja‘ i omogućiti da vam uljepšavaju dom neko duže vrijeme? TikTokerica čiji profil ‘sofisticiranasofija‘ je jako popularan među ljubiteljima lijepih stvari, otkrila je kako postiže da njezine raznobojne hortenzije ne uvenu brzo. Naime, ova TikTokerica je objasnila da cvijet hortenzije duže traje kada se stavi u vazu s vodom i kockicama leda. Uz ovaj trik trajat će najmanje sedam dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 13:57