Ljetna destinacija

Jellyfish in Space nastavlja putovanje po svijetu – ovog ljeta nađite se u božanstvenoj Grčkoj

 Jan Humski
Souvlaki burrito, Santorini bao buns, Zeus burgeri i još mnogo toga u meniju inspiriranom ultimativnom ljetnom destinacijom

Jellyfish in Space sjajno je kvartovsko mjesto, poznato po maštovitim jelima, originalnim koktelima i super atmosferi. Vješto i s nevjerojatnom lakoćom spajaju nespojivo, poigravaju se s namirnicama i stvaraju vlastitu fusion kuhinju. Nakon kombinacije latino i istočnjačke kuhinje, odnosno Južne Amerike i Azije, na red je došla jedna ultimativna ljetna destinacija. Grčka je poznata po svojim prirodnim ljepotama, bogatoj povijesti, brojnim otocima, divnom plavom moru, šarmantnim bijelim kućicama i ležernoj ljetnoj vibri, ali i svojoj kuhinji, koju mnogi nazivaju savršenstvom mediteranske gastronomije. A s obzirom kako je upravo Grčka ljetna destinacija iz snova, kreativni tim iz Jellyfish osmislio je fantastičan azijsko-južnoameričko-grčki fusion meni, s kojim će na najbolji mogući način dočekati omiljeno ljeto.

image
Jan Humski
image
Jan Humski

Vjerni gosti ovog šarmantnog gastro kutka u Martićevoj tako će moći isprobati Souvlaki burrito, inspiriran dvoma najpopularnijih jela Južne Amerike i Grčke. Tu su još i marinirani pileći batci sa slatkim lukom i Tzatziki umakom zamotani u tortilji te Santorini bao buns, s umakom od mladog luka i krastavaca i mariniranom piletinom u mekanim parenim pecivima - pravo ljetno osvježavajuće jelo.

image
Jan Humski
image
Jan Humski
image
Jan Humski

Sushi je dobio svoju ljetnu varijentu, pa je tako Bubble gum sushi nastao u suradnji s njihovim miksolozima i sirupima, potom Surf & turf uramaki - kombinacija bifteka i kozica u tempuri, koja će nesumnjivo oduševiti svakog ljubitelja fusion sushija. Na novi meni dodano je i pet vrsta poke bowla: beef, tuna, losos, piletina i vege poke. Poke je inače tradicionalno havajsko jelo, spoj riže, proteina i povrća, a idealno je za nadolazeće vrele ljetne dane.

image
Jan Humski
image
Jan Humski

Za kraj, grčki meni donosi i dvije nove vrste bugera: losos burger, s avokadom, svježom rajčicom i tajnim Jellyfish in Space umakom te Zeus burgeri: tri slidera sa 100% janjećim mesom, koje za njih specijalno radi ekipa iz Beef shopa. Svaki burger ima svoj jedinstveni okus i sastav, a sadrže tzaziki umak, umak od karameliziranog luka i umak od mente i ružmarina.

image
Jan Humski
image
Jan Humski
image
Jan Humski
image
Jan Humski
image
Jan Humski

Kao i sam koncept jelovnika, interijer je također originalan i zabavan. Pomalo mračan i mističan, s raskošnom tamnozelenom baršunastom garniturom za sjedenje, neobičnim svjetlosnim tijelima, drvenim ladičarom koji je proteže preko jednog zida i šarenim grafitima, koje je osmislio i realizirao jedan poznati hrvatski graffiter. Želeći napraviti nešto što će ljudi dobro upamtiti, povezali su se s agencijom Fabular, koja je osmislila ime, brand koncept i vizualni identitet. Ime Jellyfish In Space je nastalo tako što su elemente razigranih, blagih i zakrivljenih linija koje karakteriziraju secesiju, povezali s najbližim životinjskim oblikom - meduzama. Interesantan je podatak da je davne 1991. NASA pustila 2000 meduza u svemir i od tih 2000 nastalo je 60 tisuća i što je najinteresantnije, kad su meduze koje su rođene u svemiru vraćene na zemlju, bile su izgubljene. Upravo kroz takve neočekivane podatke žele probuditi dobro raspoloženje svojih gostiju.

image
Jan Humski

Jellyfish je od samih početaka nastojao biti originalan i provoditi svoj interpretaciju svjetskih kuhinja, čime je donio prijeko potrebno osvježenje street food i barskoj sceni u metropoli. Dopustite im da vas ovog ljeta odvedu u božanstvenu Grčku, koja će svojim osvježavajućim sastojcima poput tzatziki umaka i lagano obrađenog janjećeg mesa savršeno najaviti tople i sunčane ljetne dane. Nalaze se u Martićevoj 71.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 09:47