Imaju cijenu, ali i povijest

Malo smo istražili dvorce koje možete kupiti i neki od njih su doista senzacionalni!

Tko barem jednom kao dijete nije poželio da je kraljevske krvi i da može vrijeme provoditi u veličanstvenim dvorcima kao iz bajke, trčati golemim vrtovima i uživati u svim blagodatima plemićkog života? Za nekoliko milijuna eura jedan dvorac, mjesto radnje svake dobre bajke, može postati i vaš dom! U nastavku pogledajte kako izgleda osam različitih dvoraca koji traže svoje nove vlasnike.



Dvorac Sauerburg, Sauerthal, Njemačka

Cijena: 5,796.000 eura

Vlasnici ovog srednjovjekovnog dvorca koji se nalazi zapadno od Frankfurta 2004. godine u potpuno su ga obnovili pa je ovo zdanje odmah useljivo! Sam kompleks dio je lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a. Među brojne prostorije u dvorcu uključene su i sobe za sastanke, kućna kapelica pa čak i soba u tornju.

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property



Dvorac iz 12. stoljeća, Limousin, Francuska

Cijena: 16,800.000 eura

Prema legendi, u ovom je dvorcu iz 12. stoljeća engleski kralj Rikard I. Lavljeg Srca podlegao ozljedama i umro, ostavivši Englesku bez nasljednika. S ukupno 3500 četvornih metara prostora za život, ovaj dvorac u sebi sadrži i kapelicu, uredske prostorije, sobu za glazbu, kino, knjižnicu i veliku dvoranu za gozbe. Osim toga, u dvorcu se nalazi čak 29 spavaćih soba i 14 kupaonica. Impresivno!

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property

A DIVNA PUTOVANJA Pariz je lijep, ali ovo su mjesta koja bi trebalo posjetiti u 2017. godini



Dvorac Duchray, Aberfoyle, Škotska

Cijena: oko 1,650,000 funti

Skriven od pogleda i okružen ruralnom prirodom i predivnim prizorima divljine na 32 hektara zemlje nalazi se dvorac Duchray iz 16. stoljeća. Unutrašnjost je obnovljena i modernizirana, no ovo zdanje još uvijek zadržava šarm tipične škotske utvrde. Posjetiteljima i budućim vlasnicima na raspolaganju stoji čak 8 spavaćih soba, dvije prostorije za primanje gostiju, blagovaonica natkrivena bačvastim svodom i brojne druge pogodnosti poput štala za konje ili teniskog igrališta.

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property



Dvorac Fogelvik, Valdemarsvik, Švedska

Cijena: 3,689.810 eura

Smješten na poluotoku južno od Stockholma, ovaj dvorac iz 18. stoljeća dostojan je plemstva. Sagrađen na zemljištu koje je nekad bilo u vlasništvu švedskog kralja Karla VIII., ovaj se dvorac prostire na čak 1100 četvornih metara prostora sa 19 prostorija. S pogledom na prirodu i vodenu površinu koja okružuje ovo zdanje s gotovo svih strana čarobno je buđenje u jednoj od osam spavaćih soba zajamčeno..

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property



Dvorac Thurland, Carnforth, Engleska

Cijena: 1,275.000 funti

U potpunosti rekonstruiran dvorac iz 11. stoljeća pretvoren je u stanove, a njegovom bi "kupnjom" zapravo poslali vlasnici krila zvanog Library zbog bogate knjižnice uz koju se nalaze još i četiri spavaće sobe, kuhinja, prostorije za primanje, privatni parking i garaža. Krilo se proteže na dva kata i uređeno je moćnom hrastovinom, dekorativnim popločanim podovima, dekorativnim kaminima i bogatim tkaninama. Posebnu pozornost privlače lukovi u prostorijama na prvom katu.

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property

TOP MJESTA KOJA TREBA POSJETITI Ovo je 10 najljepših ulica u svijetu



Dvorac Cloghan, Offaly, Irska

Cijena: 975.000 eura

Sve do 2000. godine ovaj je dvorac iz 14. stoljeća bio otvoren za turiste. Sada ga možete obići jedino ako razmišljate o njegovoj kupnji, iako ga se jedno vrijeme čak moglo unajmiti za vjenčanja i različita događanja. Ova građevina na tri kata u sebi skriva pet spavaćih soba, tri sobe za primanje gostiju, tri kupaonice, veliku kuhinju i kapelicu. Cijelo imanje prostire se na 63,5 hektara zemlje sa šumama, vrtovima i poljanama.

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property



Marokanski dvorac, Tameslouht, Maroko

Cijena: 10,000.000 eura

Dvadeset minuta udaljen od Marakeša, ovaj dvorac s čak dvadeset spavaćih soba trenutno funkcionira kao raskošni hotel i spa smješten usred zelenih maslinika. Elegancija tradicionalnih utjecaja spojena s modernim elementima čine ovaj prostor posebno upečatljivim, a radionice marokanske kuhinje, satovi joge, jahanje i slične aktivnosti jamče zanimljiv boravak i odmor.

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property



Toskanski dvorac, Chianti, Italija

Cijena: 6,500.000 eura

Dvorac sa 12 spavaćih soba i čak 20 tisuća četvornih metara zemlje u selu Chianti u Italiji stavljen je na prodaju za čak šest i pol miljuna eura, no sama njegova veličina nije ono što zadivljuje. Pogled na krajolik prepun predivnih zelenih vinograda obasjan jutarnjim suncem čini iskustvo boravka u ovom prostoru neprocjenjivim!

Više informacija saznajte na web stranici Prestige Property

Foto: Prestige Property

PREPOZNATLJIV ARHITEKTONSKI STIL Najljepše secesijske zgrade diljem svijeta!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:47