tako jednostavno

Napravite sami berač za trešnje, višnje i ostalo sitnije voće! Zaista djeluje!

 Printscreen/Youtube/Ray MAKES

Sada je sezona ukusnih trešanja, voća koje tako jako volimo. Ako imate tu sreću da u svom dvorištu ili vrtu imate drvo trešnje, sigurno ste već iskusili čari branja tih slatkih plodova. No, jeste li znali da se ne morate penjati visoko i riskirati pad, već postoji način kako brati trešnje sa zemlje bez problema. Možete, primjerice, sami napraviti berač voća. Za to će vam biti potrebne sljedeće stvari: PVC cijev, žica (jaka), plastična boca (od 2 litre) i zip vezice.

Berač ćete napraviti tako da prvo probušite cijev na jednom kraju na četiri mjesta. Zatim, savijte žicu na pola, kako biste vrhom berača otkinuli višnje. Onda ga je potrebno provući kroz rupe. Odrežite dno boce u kojem ćete također izbušiti četiri rupe i pričvrstite ga na postojeće rupe na cijevi berača.

Pogledjate video!

Iz Agrokluba prenose kako postoji još jedan učinkoviti način handmade izrade berača voća. I to puno jednostavniji. Potrebna vam je plastična boca od 2 litre i cijev za berač. Na dnu boce s pomoću skalpela napravite otvor s gornjim, užim dijelom, s pomoću kojeg ćete otkidati trešnje (ili višnje). Pričvrstite je na cijev.

Za više informacija o ovom uradi sam projektu pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 09:19