SAVRŠENI ODMOR

Pet razloga zašto baš sada treba posjetiti Krk: kasno ljeto savršen je timing za posjet Krku

 Pixabay
Falkensteiner hotel Park Punat nudi posebne pogodnosti za savršeni i siguran odmor

Od vrhunskog smještaja, preko bogatstva prirodnih ljepota i kulturne baštine do nezaobilaznih doživljaja koje treba iskusiti svim čulima – kasno ljeto savršen je timing za posjet Krku – zlatnom otoku. A Falkensteiner hotel Park Punat nudi posebne pogodnosti za savršeni i siguran odmor

Rujan je, kazat će mnogi, najljepši dio ljeta, a još kad se poklopi sa zanimljivim događanjima, kasni odmor ustvari je – pun pogodak. I cijene smještaja su prihvatljivije, pa su i dostupniji vrhunski hoteli koje morate posjetiti.

image
WALTER LUTTENBERGER PHOTOGRAPHY

WELCOME HOME!

Dobro došli doma, slogan je koji u punom smislu te riječi dočarava ugođaj koji goste čeka u Falkensteiner hotelu Park Punat, smještenom u idiličnom mjestu Punat na Krku. Kristalno čisto more, zeleni parkovi koji ga okružuju, interijer zbog kojeg ćete se u svakom trenutku osjećati kao da ste na morskoj pučini, gastronomija koja vjerno prati mediteranski šarm, all inclusive ponuda..., u Falkensteiner hotelu Park Punat još je ljepše nego doma!

image
WALTER LUTTENBERGER PHOTOGRAPHY

GASTRONOMSKE SKITNJE

Putovanja uvijek vežemo i za ugađanje nepcima, a kad je Krk u pitanju, izazova je puno. Prvi proizvod u Hrvatskoj zaštićen na razini EU, upravo je bio – krčki pršut. Brojni maslinici pozivaju vas na uživanje u maslinovom ulju, ali i u ribi i krčkom siru, koji se s njim savršeno sljubljuju. Tu je i nadaleko poznata žlahtina, posebice ona vrbnička, čija će vas svježina i aroma oduševiti, baš kao i pjenušac iz mora koji dozrijeva na dubini od 30-ak metara, pola milje od vrbničke obale. Nigdje drugdje neće okusiti ništa slično. A kad ste već u Vrbniku, tu se valja prošetati i najužom ulicom na svijetu. Ulica Klančić na svojem je najužem dijelu široka tek 40 centimetara.

image
WALTER LUTTENBERGER PHOTOGRAPHY

NE PROPUSTITE…

Putevima glagoljaša, a glagoljica je zaštitni znak Baške, stići ćete do sela Juranovo i crkve Sv. Lucije, gdje se čuva odljev Bašćanske ploče, najstarijeg glagoljaškog spomenika, koji je baš ovdje pronađen 1100. godine. Gotovo 100 riječi, napisanih u 13 redova, prvi je “dokument” u kojem se spominje naziv Hrvat, a kojim je kralj Dmitar Zvonimir darovao zemljište benediktincima. Male kopije ploče obvezno ponesite kao suvenir.

image
WALTER LUTTENBERGER PHOTOGRAPHY

JESTE LI ZNALI?

Na ovom čarobnom otoku sve je u znaku broja sedam. Sedam se puta uspješno obranio od gusara, sedmi po redu knez Frankopan bio je posljednji krčki knez, a danas otok Krk mami svoje posjetitelje sa sedam glavnih središta, koje je najbolje istražiti upravo u ovom dijelu godine.

Više informacija: www.falkensteiner.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 08:08