GOLD ŠETNJA

Cool mjesta koja volimo

 

Što je novootvoreno, a što je preuređeno? Izdvajamo zanimljive hotele, kafiće, restorane i izložbene prostore u Hrvatskoj.

Royal Blue hotel

Ul. kardinala Stepinca 31, Dubrovnik

Dubrovnik je nedavno dobio novi luksuzni hotel, a riječ je o Royal Blue hotelu u sklopu Importanne Hotels and Resorta na Babinu Kuku. Ima 81 deluxe sobu vrhunskog dizajna, tri restorana, bar i dva bazena, od kojih je jedan smješten na krovu.

Caffe Bar Striga

Titov trg 14, Rijeka

Renovirani Caffe bar Striga svoje je pomalo neobično ime dobio u čast Zdenka Strižića, arhitekta koji je radio na projektu mosta Sušak - Rijeka te na uređenju njegove okolice. U prostor se nije ulagalo više od 17 godina pa se Maja Spasovski, koja ga je preuzela u najam, odlučila za potpunu renovaciju. Najveća posebnost je slika Fride Kahlo i kutak s jedinstvenim kaminom.

AsComm Showroom

Ul. Marijana Stilinovića 8, Sveta Nedelja

Tehno frik ste? Padate na surround sisteme, kućna kina i pojačala? Ovo je vijest za vas! U AsComm showroomu u Svetoj Nedelji možete pronaći vrhunske multimedijalne proizvode te ih sami isprobati uživajući u specifičnom izložbenom prostoru. Površine je 200 kvadrata, ima radni prostor i - dnevni boravak od čak 80 kvadrata opremljen modernom audio-video tehnologijom kojom se, uključujući i rasvjetu, upravlja tabletom. U boravku je i Brunswick stol za bilijar.

Slastičarnica O'š kolač

Ćiril Metodova 4, Split

Poznata hrvatska slastičarka Tea Mamut, i jedina Hrvatica sa završenom prestižnom kulinarskom akademijom u New Yorku (Culinary Institute of America), otvorila je u Splitu svoju slastičarnicu. Za vizualni identitet i uređenje prostora u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama ružičaste i zelene, zaslužna je vlasnica u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living. Na meniju su se našle slastice prigodnih naziva poput Šinjorine Maline, Šjora Limuna ili Štorije o'lješnjaka, a cijene su od 9 do 25 kuna.

Kafić Industry Concept Bar

Dudovec 47, Zagreb

Kvartovski kafići posljednjih mjeseci doživljavaju procvat. Tom se trenu pridružio i Industry Concept Bar u zagrebačkom naselju Vrapče koji je uređen, kao što mu i naziv kaže, u industrijskom modernom stilu. Koncept kafića baziran je na cjelodnevnoj priči, od stalne ponude do raznih događanja.

Spizza

Palinovečka 19, Zagreb

Zagrebačka pizzeria Spizza, koja je ponudom i ambijentom donedavno više podsjećala na talijansku trattoriju, ovih je dana doživjela transformaciju u restoran ozbiljnije ponude i redizajniranog prostora. Za novi meni zaslužna je nova chefica Ivanka Masterl, a za makeover prostora arhitektica Vlatka Čizmić.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Caffe bar Striga, O'š kolač, Tomislav Krišto/Hanza Media, www.importanneresort.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:56