top 5

Dizajner Robert Bajs: Pet dragih predmeta vlasnika tvrtke za uređenje interijera IO DECOR

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Veliki sam kolekcionar krunica, one su jedini nakit koji nosim, a bez muzičke linije ne mogu živjeti

Robert Bajs je vlasnik renomirane tvrtke za uređenje interijera IO DECOR i bivši menadžer svjetski renomiranih luksuznih brendova poput Applea i Bang & Olufsena. Ujedno je i strastveni ljubitelj luksuznih i sportskih automobila te jedan od pokretača projekta Pink Wing.

On je svestran, duhovit i zabavan tip koji je, kad je posao u pitanju, izuzetno profesionalan, proaktivan, poduzetan te kolegijalan, čak i mentorski raspoložen. Tako je u D&D-u počeo jednu sasvim novu temu - automobilske dizajnerske ikone.

Kad smo ga upitali kojih mu je pet najdražih predmeta, očekivano je odmah htio izdvojiti jedan od svojih automobila - Porsche Carreru 911. Onda je pitao može li predmet biti dokument - njemu iznimno važna vozačka dozvola. Pitao je i koliko odjevnih komada može izdvojiti - ipak je sako njegov zaštitni znak. Možda bi ga ti predmeti i bolje opisali, no kako je ovo rubrika sa stvarima za dom, nismo mu dopustili da pretjerano izlazi iz tog okvira. Evo što je izdvojio...

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

1. Krevet

Pomno osmišljen i ručno izrađen proizvod moje tvrtke s mojom najdražom tkaninom u plišu bež boje. Moj najosobniji i najbitniji dio u kojem se odmorim i restartam za nove ideje, napunim baterije za novi dan, u njemu sam spokojan i sretan - uz sport, san mi je najvažnija stavka zdravog života, zdravstveno najbitniji komad namještaja za ljudsko tijelo uz radni stolac.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

2. Bang & Olufsen BeoCom 2

“State of the art” kućni telefon - ujedno služi kao daljinski za muzičku liniju Bang & Olufsen koja je stalno uključena jer bez glazbe ne mogu živjeti, provedem jako puno telefonskih razgovora na njemu jer je zdravije nego na mobitelu, ukras stana, emotivna veza s prethodnim zanimanjem, poslovnom afirmacijom i velikim poslovnim uspjesima.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

3. Novčanik

Predmet u kojem su mi sve potrebne osobne stvari: slike sina, vozačka za motor, auto i upravljanje brodom, prometne dozvole svih vozila, putovnica, dozvola za ronjenje, kartice, novac, vizitke, papirići s podsjetnicima za tekući dan, ključevi automobila, sve što mi treba za brzi polazak na put... i, naravno, neizostavna maska za lice u doba korone.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

4. Kutija sa satovima i krunicama

Posebna emotivna veza, svi satovi su poklon moje obitelji za neki važan dio mog života vezan uz neki od uspjeha ili postignuća. Veliki sam vjernik pa obožavam skupljati krunice, mogu reći da sam kolekcionar - prijatelji mi donose krunice iz svih dijelova svijeta, a najviše me vesele iz Međugorja, Marije Bistrice i Jeruzalema. To su jedini komadi nakita koje nosim.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

5. Tenisice

Lud sam za kupnjom tenisica, imam tenisica od sportskih modela za vježbanje i sport preko dnevnih tenisica do večernjih izdanja koja uparujem uz odijela i košulje. Najdraže i najneobičnije tenisice su mi dizajnera Christiana Louboutina, ali i Dieselovi modeli, kao i SuperDry, Adidas i Nike, krase moje ormare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. travanj 2024 23:28