Stručnjaci otkrili

Evo kako ćete očistiti svoju kuhinju u samo 5 minuta: Neće biti prljava, nestat će sve mrlje i masnoće. U ovome je caka...

 /SHUTTERSTOCK

Želite li brzo očistiti kuhinju, pridržavajte se starih pravila "odozgo prema dolje" i "sprijeda prema nazad". "To štedi vrijeme i nećete udvostručiti posao", kažu stručnjaci. Evo što možete napraviti u pet minuta, što je idealno ako vam stignu iznenadni gosti, piše Family Handyman.

Ormari

Nekoliko masnih mrlja može zaprljati cijelu kuhinju. Danny Lipford, stručnjak za kućanstvo i voditelj TV i radijske emisije Homeowner, ima sjajan savjet za brzo čišćenje kuhinje: "Zagrijte vlažnu spužvu na minutu u mikrovalnoj pećnici, a zatim dodajte citrusne deterdžente. Topla spužva će ukloniti mrlje i skratiti vrijeme čišćenja.

Kuhinjski sudoper

Dobar sudoper od nehrđajućeg čelika najvažniji je dio vaše kuhinje. Vlažnom spužvom i sodom bikarbonom brzo očistite sudoper bez grebanja. "Soda bikarbona će ukloniti mrlje bez grebanja površine", kaže Kathleen McEvoy za Msn.com. "Nakon ovakvog čišćenja, napunite bocu s raspršivačem octom i isperite sudoper", objašnjava McEvoy. Ocat djeluje kao dezinficijens. Isperite vodom i sudoper će zasjati kao nov.

Osvježite zrak

Vrlo je važno osvježiti zrak, pokušajte pronaći prirodne načine ili mirisne svijeće kako bi vaša kuhinja bila svježija.

Očistite pod

Jedna od najvažnijih stvari je održavati kuhinjski pod čistim i svježim. Ne možete očekivati ​​da gosti izuju cipele ako vam je pod prljav. Brzo pometite metlom ili usisajte, zatim brzo očistite prolivenu hranu vlažnom mikro krpom ili papirnatim ručnikom.

Očistite vidljivi nered

Radna ploča i kuhinjski stol često služe kao odlagalište svega. Pošta, čarape, gumice za kosu, ključevi, igračke i drugo mogu učiniti da inače čista kuhinja izgleda pretrpano. Nije baš privlačno kada gost mora maknuti smeće u stranu da sjedne. Gosti se osjećaju opušteno kada vaš prostor izgleda organizirano. Umjesto da vraćate svaki predmet na svoje mjesto jedan po jedan, sakupite sve predmete koji ne pripadaju i stavite ih na jednu hrpu. Spremite ih u vrećicu ili kutiju i stavite u ormar. Kasnije se predmeti mogu pravilno pospremiti. Kada bude više vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 23:42