pomalo nestvarno

Gio Ponti: Knjiga o poznatom talijanskom arhitektu dolazi u kompletu sa stolićem

 Taschen
Istinske kolekcionare Pontija vjerojatno će namamiti jedan posebno primamljiv bonus koji dolazi uz kupnju knjige

Obožavatelji Seinfelda vjerojatno se s radošću osvrću na mnoge ideje Cosma Kramera: prodavaonicu kolača koja je prodavala samo vrhove muffina, zloglasni manssiere i, naravno, knjiga koja postaje minijaturni stolić. U toj posljednjoj instanci, Kramer je čak stigao do emisije s Regisom i Kathie Lee kako bi pokazao svoju ideju i odradio demonstraciju. Iako se Kramerove vizije nisu ostvarile, nešto slično je nedavno izašlo na tržište kako prenosi Architectural Digest.

image
Taschen

Gio Ponti, luksuzna umjetnička knjiga koju je početkom ovog mjeseca objavio Taschen, a na 1stdibs se prodaje po cijeni od 3.500 američkih dolara, istraga je o dizajnerskom opusu. Ljubiteljima dizajna posvuda će zasigurno biti drago vidjeti ovaj pažljivo prikupljeni sadržaj koji je sastavljen uz pomoć Arhiva Gio Ponti. Ipak, istinske kolekcionare Pontija vjerojatno će namamiti jedan posebno primamljiv bonus koji dolazi uz kupnju knjige - svako izdanje (postoji ih samo 1.000) popraćeno je Planchart stolićem. Ili drugačije rečeno, reprodukcijom dobro poznatog dizajna Arlecchino, a dolazi u četiri verzije.

image
Taschen

Gdje god da je Cosmo Kramer danas, vjerojatno je malo ljubomoran. Jer osim što ova ponuda kupcima nudi ono što je vjerojatno on prvo zamislio, radi se o vrhunskom proizvodu koji je odlično osmišljen u smislu sadržaja i stila.

- Knjiga precizno ilustrira rad jedne od najvažnijih ličnosti talijanske kulture, komentira Salvatore Licitra, kustos zbornika, AD. - Kroz Pontijevo djelo moguće je putovati kroz šest desetljeća talijanskog kulturnog života, gdje se njegova kreativnost uvijek mogla izraziti ... To je posebno dragocjena knjiga, jer uz njegova djela govori i o liku Gia Pontija, kao što je to činio i sam Ponti u svojim spisima i u odnosima s klijentima, koji nikada nisu bili isključivo profesionalni, već su se hranili značajnim osobnim susretima.

image
Taschen
image
Taschen

A ako sve to nije dovoljno intrigantno, razmislite o ovome: - Mislim da možemo reći da bi ovo bila knjiga koju bi Gio Ponti želio; otvorena knjiga, dobrodošlica i puna prijedloga i entuzijazma, ističe Licitra. Svakako jedinstvena ponuda u svijetu knjiga stolića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:31