DIVNA POTKROVLJA

Imate neiskorišten prostor na vrhu kuće? Pogledajte ove transformacije i slobodno ih kopirajte

 Jessica Helgerson Interior Design/Hopkins Design
Donosimo vam 10 divnih transformacija potkrovlja u koja ćete se zaljubiti i odmah poželjeti urediti i svoj prostor

Obično se u ovom prostoru moramo nositi s kosim krovom, nezgrapnim oblicima stropova i problemima sa svjetlom i toplinom, ali to nas još uvijek ne sprječava da jako volimo svoje potkrovlje. Bez obzira pretvarate li ga u dodatnu spavaću sobu ili stvarate najljepšu opuštenu oazu, potkrovlja su skrivena s puta i predstavljaju idealnu priliku da stvorite nešto sanjivo i divno, ili dramatično i potpuno odvažno. Popnite se i sami pogledajte.

Ovih 10 transformacija pokrenut će vašu maštu...

image
Hopkins Design

Stvorite lijepu jazbinu

Rustikalna, boemska priroda ove šarene, opuštene sobe u potkrovlju stvara najatraktivnije skrovište za odrasle. Položite živopisne jastuke i velike vreće za sjedenje za gotovo marokanski dojam i objesite niz lijepih svjetala kako biste trenutno stvorili mali komadić čarolije.

image
Jessica Helgerson Interior Design

Iskoristite međukat

Pretvorba potkrovlja nije uvijek stvaranje potpuno odvojene sobe. Ova međukatna etaža maksimalno koristi kosi krov, smještajući ugodnu spavaću sobu u prostor koji bi inače bio neiskorišten.

image
T-Space

Neka to bude obiteljska stvar

Ključni sastojci obiteljske sobe su igre, televizor i ogromne udobne sofe, a ovaj špiljasti krovni prostor ima sve tri. To je vrhunski prostor za obitelji i prijatelje za odmor i opuštanje tijekom vikenda.

image
Upscale Construction

Apel za sve uzraste

Ovo bi mogla biti dječja spavaća soba, ali ova pretvorba u potkrovlju je tako elegantna da se niti jedna odrasla osoba ne bi bunila da provodi vrijeme i ovdje. Pametna pohrana pomaže da prostor izgleda prostrano, dok je viseća makrame ljuljačka čisti šik iz sedamdesetih.

image
Rizzoli New York

Stvorite djevojačku oazu

Potkrovlja se često pretvaraju u dodatne spavaće sobe, ali ova je prostorija zauzela svoju poziciju na vrhu kuće kao izgovor za stvaranje prostora koji odiše ženstvenim šarmom. Umirujući, isprani strop i prozračne zavjese ulijevaju spokoj za savršen odmor. Jedina mana je to što se možda nećete htjeti otići iz ove prostorije.

image
Murizio Pellizzoni Ltd

Razmišljati izvan okvira

Još jedna sjajna ideja je pretvoriti neiskorišteni prostor u potkrovlju u nevjerojatno kućno kino. Sjedala od zida do zida, oprema visoke tehnologije i puno prostora za uživanje u filmu s prijateljima luksuzni su način uživanja u kućnoj zabavi.

image
Walk Interior Architecture & Design

Držite se svjetlijih nijansi

Korištenje blijedih boja i suptilnih uzoraka maksimizirat će razinu svjetlosti i povećati izgled malog prostora ili nespretno oblikovanog potkrovlja. Ova spavaća soba i kupaonica otvorenog plana imaju miran, zaokružen ambijent zahvaljujući srebrno sivim nijansama i suptilnim tapetama s perjem.

image
Cassie Daughtrey Realogics Sotheby‘s Realty

Razmišljajte jednostavno i prirodno

Prirodne daske su savršena pozadina u ovom laganom i prozračnom uredu u potkrovlju. Jednostavan bijeli namještaj i tkanine dodatno poboljšavaju ovaj vrlo skroman, ali lijep prostor i zasigurno bi inspirirali većinu nas da čvrsto sjedimo i nastavimo raditi.

image
Walk Interior Architecture & Design

Otkrijte kosti sobe

Izložene grede ovog preuređenog potkrovlja znače da ne možete zaboraviti da se ovaj prostor nalazi točno ispod krova, dok industrijski stil doprinosi njegovom urbanom dojmu. Strmo nagnuti krov ipak nije izgubljen prostor. Koristi se kao spremište za bicikl, pomažući da razina poda izgleda manje pretrpano.

image
Inspired Dwellings

Razmišljajte dugoročno

Prilikom pretvaranja potkrovlja u dječju spavaću sobu, zaboravite blistave boje i neobične likove i odlučite se za neutralnu shemu koja se može ažurirati kako vaše dijete raste. Ovaj prostor opremljen je s više medijskih točaka, tako da se brine o tekućim zahtjevima tehnološke generacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:51