Izložba Nikole Puzigaće

Hit-događaj

U Galeriji Inkubator u Tkalčićevoj sutra se otvara izložba radova mladog beogradskog grafičkog dizajnera Nikole Puzigaće, koji se u regiji, ali i šire, proslavio zahvaljujući društvenim mrežama i svojim atraktivnim, nerijetko i provokativnim plakatima. Izložba ostaje otvorena do 19. prosinca.

Izložbu čine tematski različite grupe postera, ali i umjetničkih instalacija, a posebnost zagrebačke izložbe je premijerno izlaganje nekih sasvim novih radova Nikole Puzigaće, koji dosad nisu objavljeni. Prvu grupu radova čine posteri okupljeni pod nazivom DESING, namjerno jezički aludirajući na temu koju razrađuju, kreirajući asocijativnu igru pop-kulturnih glazbenih elemenata sa sustavom standardnih prometnih znakova. Druga grupa postera zadire u svijet filmskoga plakata, a treću će cjelinu činiti posteri čiji je zajednički nazivnik činjenica da – nemaju zajednički nazivnik, ali su svi umjetničke instalacije.

– Već nas prvi pogled na radove Nikole Puzigaće uvjerava da se ovaj umjetnik, prije svega, dobro zabavlja, pritom i svojoj publici pružajući dozu nesmiljenog humora, ostvarenog upravo na onoj finoj liniji imaginarno povučenoj između predvidljivosti dizajnerski riješene svakodnevice i elemenata začudne i kontradiktorne retorike u službi već tradicionalnih postmodernističkih umjetničkih postupaka – kaže kustosica izložbe Martina Bratić.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:03