MJESTO ZA OPUŠTANJE

Mediteranski prostori u kojima ćete odmoriti dušu

 

Mediteranski stil uređenja koji obilježava grčke, talijanske, španjolske, portugalske, ali i naše interijere iznimno je popularan zbog svoje jednostavnosti i opuštene atmosfere koja u tim prostorima vlada tijekom cijele godine, a ne samo ljeti. Gledanje njihovih fotografija odmah nas transportira u toplije krajeve i to na sunčane destinacije uz plažu i more, gdje život teče sporije i puno je jednostavniji, čemu uvelike pogoduje i samo uređenje kuća i stanova s rascvjetalim vrtovima i divnim pogledom na horizont. Želite li ovaj stil uključiti i u svoje uređenje, evo nekoliko izvrsnih ideja kako to učiniti.







Odaberite prave boje

Bijela kao osnova uređenja savršen je odabir, a potom prostor ukrasiti različitim nijansama plave i zelene te prirodne smeđe boje. Bijela jamči dojam prozračnosti i svjetline. Doima li vam se tako uređen prostor pomalo dosadno, bez brige! Zanimljivost i karakter u svoj dommožete unijeti teksturama poput grube površine drva, raznovrsnim tkaninama i površinama s različitim efektima.





Odaberite namještaj koji će se uklopiti

Za svoj prostor nadahnut mediteranskim interijerima odaberite jednostavan namještaj u jednako tako jednostavnim bojama. Bijeli komadi, prirodne nijanse drva ili pak pleteni namještaj idealan su izbor za ovakve prilike. Što se tiče tapeciranog namještaja držite se palete boja tipičnih za ovaj stil ili se pak odlučite za lijepu bijelu ili bež boju. Rustikalni komadi pronađeni na buvljacima sa svojim će istrošenim izgledom dodati šarm u interijer jer će biti detalj koji priča priču.






Začinite sve pravim dodacima

Osim teksturama, svoj prostor možete dodatno ukrasiti i izražajnim i upečatljivim dekorativnim detaljima koji odgovaraju ovom stilu. To mogu biti predmeti povezani s morem, ornamentalne pločice, ukrasni tanjuri ili pletene košare, predmeti od stakla i komadi drva pronađeni na plaži koji će djelovati prirodno i dojmljivo kao ukras na stolu, policama ili pak obješeni sa stropa.








Izvor: DigsDigs

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:13