IMAMO VIDEO

Nakon dijagnoze multiple skleroze, odlučio je napraviti kuću iz snova u špilji staroj 800 godina. Kada vidite interijer, oduševit ćete se!

 Youtube/Screeenshot/Truly

Originalni, kreativni i jedinstvemi domovi naša su nepresušna strast i izvor velike inspiracije. No, jedan čovjek imena Angelo Mastropietro, podigao je sve to na sasvim novu razinu. On je, naime, odlučio sagraditi svoju kuću iz snova u špilji staroj 800 godina. Ludost? Možda. Ali rezultat je i više nego odličan. Svi koji su vidjeli unutrašnjost njegovog doma u Ujedinjenom Kraljevstvu, ostali su zapanjeni.

Angelo Mastropietro je bivši poslovni čovjek koji je dao otkaz na poslu kako bi staru špilju pretvorio u željeni dom. Odlučio je to nakon što je saznao da ima dijagnozu multiple skleroze što mu je, kako kaže, promijenilo život i pogled na ono što je važno.

image
Youtube/Screeenshot/Truly
image

Angelo Mastropietro

Youtube/Screeenshot/Truly

Kreativni i zahtjevan proces makeovera napuštene špilje u spektakularnu kuću imena The Rockhouse Retreat bio je, govori, zahtjevan, ali ispunjavao ga je veseljem, a svaka prepreka motivirala ga je da ide dalje i završi ovu priču najbolje što može,

U potrazi za novim početkom, kupio je špilju u valovitim brdima Worcestershirea za samo 62.000 funti. Špilja je bila napuštena od 1960. godine i, logično, bila je u jako lošem stanju.

Angelo je potrošio 100.000 funti na preuređenje špilje. Osigurao je podno grijanje, tekuću vodu i brzi WiFi.

Angelo je za Grand Designs Magazine rekao: "Odmah sam osjetio posebnu vezu s tom špiljom i jednostavno sam znao da tamo moram napraviti svoj dom."

-Odlučio sam, bit ću pećinski čovjek - sa osmijehom je ustvrdio tada Angelo Mastropietro.

image
Youtube/Screeenshot/Truly
image
Youtube/Screeenshot/Truly
image
Youtube/Screeenshot/Truly

Kada je počeo raditi na projektu 2015. godine, postavio si je cilj uklanjanja 20 kolica ruševina svaki dan. Hodao bi gore-dolje niz strmu obalu do špilje 40 puta dnevno - i ukupno je izvadio 70 tona kamena.

Za klesanje kamena trebalo mu je dva mjeseca, a onda je krenuo raditi na uređenju interijera. No nakon devet mjeseci transformacija je bila gotova – i sve je snimljeno za Grand Designs.

Fotografije kuće pokazuju zadivljujuće bijele kamene zidove unutar zgrade. Cijela kuća ima krzneni tekstil i drveni namještaj što joj daje prirodni štih, a preplavljena je prirodnim svjetlom koje ulazi kroz velike prozore. Imanje ima jednu zadivljujuću spavaću sobu, s drvenim okvirom kreveta i jednostavnim drvenim ukrasima, kao i viseću mrežu za popodnevno spavanje.

Angelo je rekao: "Kuća ima dušu. To je čarobno mjesto, to je stvarno ostvarenje sna." Angelo je rekao i kako razmišlja o podnošenju zahtjeva za dopuštenje da uređenju špilju pretvori u stalni dom, umjesto da ju iznajmljuje.

- Postoji velika terasa za objedovanje na kojoj možete ili kuhati na plinskom roštilju ili jednostavno uživati u večeri na otvorenom koju ste skuhalna vatri u zvjezdanoj noći - kaže Angelo.

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:29