Božić 2016.

NEKA VAM BLAGDANSKI STOL OVE GODINE ZABLISTA Ovo je šest najljepši adventskih vijenaca!

Ovaj vikend počinje advent kada četiri nedjelje palimo svijeće na adventskom vijencu i odbrojavamo do Božića. Iako je adventski vijenac dio duge kršćanske tradicije i ima snažnu simboliku, ujedno je lijepa dekoracija pa je i zato u većini domova nezaobilazni detalj blagdanskog stola. Brojni ukućani, naročito u suradnji s najmlađim članovima obitelji, sami izrađuju vjenčiće, no oni koji nisu toliko spretni rukama i nemaju ideja, kupuju gotove. U ponudi trgovina mogu se pronaći razni proizvodi, ali kako je advent ujedno i vrijeme kreativnosti, mogu se kupiti i predivni, drugačiji vjenčići koje izrađuju kreativci. Stoga smo za vas izdvojili nekoliko vještih pojedinaca kojima vrijeme adventa razigra maštu i inspiraciju pa originalnih vjenčića zaista ne manjka. Nadahnite se ovim blagdanskim ukrasima koji oduševljavaju!

Maštovite adventske vijence u kanticama i kutijicama kao sa slike izrađuje Lidija Kraševac iz Zagreba koja u svaki aranžman unese puno ljubavi i vještine, a skriva i pokoju tajnu zanata.

Koristeći raznobojnu vunu, Marija Miljanović iz Dugog Sela stvara prava mala umjetnička djela u koja je uložen velik trud i koja ujedinjuje brend Pompomarija. Mekani ukrasni vijenci izvrsno izgledaju u svakoj prostoriji doma, pa tako i u dječjoj sobici.

Tina Barišić iz Zaprešića svoje vjenčiće zanimljivih naziva izrađuje od prirodnih, laganih materijala kao što je pliš, s puno kuglica, zvjezdica i šljokica. Najčešće su širine od 35 centimetara, a mogu se izraditi i prema narudžbi. Njezine radove pogledajte ovdje.

Simpatična Splićanka Ivona Marinić Dragaš prije dvije godine jednostavno se zaljubila u izradu božićnih dekoracija, a njezine vijence od vune, žice i dekorativnih figurica možete pogledati na poveznici!

Iz Splita dolaze i Ivona Vidović i Ana Ercegovac, dugogodišnje prijateljice, koje tijekom prosinca svoju kreativnost izražavaju kroz adventske i vjenčiće za vrata te ostale prigodne dekoracije. Detalje saznajte u našem članku.

Mišela Čombaj, svestrana odgojiteljica iz Blaguše, izrađuje vjenčiće od prirodnih materijala i tkanina uz minimalne ukrasne dodatke, što je godinama njezin omiljeni način pripreme za advent. Njezinu priču pročitajte ovdje.

Foto: Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:28