SPEKTAKULARNO

Pogledajte kako izgleda kupanje u bazenu na visini od 74 metra: Nalazi se na krovu jednog zagrebačkog hotela!

 Jure Cukar
Bazen i vidikovac na zadnjem katu hotela Zonar dostupni su i građanstvu, ne samo gostima, uz posjet atraktivnom baru Cherry Pop Rooftop Bar, koji je dobio simbolično ime po kvartu

Na visini od 74 metra iznad tla na Trešnjevci otvoren je prvi bazen na krovu ijedne visoke zgrade u Zagrebu na otvorenom. Bazen i vidikovac na zadnjem katu hotela Zonar dostupni su i građanstvu, ne samo gostima, kako kažu u tvrtki Maistra, uz posjet njihovu atraktivnom baru Cherry Pop Rooftop Bar, koji je dobio simbolično ime po kvartu. Isprobali smo bazen, ugodne rashlađujuće vode, te uživali u spektakularnim vizurama na grad. Zagreb na dlanu...dok u sebi pjevušimo - ‘Na modrom nebu iznad Zagreba‘.

POGLEDAJTE VIDEO BAZENA!

Nakon što se, prolaskom uz recepciju, stigne panoramskom liftom na 20 kat dolazi se u prostor bara koji ima unutarnji koktel komunalni stol i vanjski dio. Vanjska kaskadna terasa sa 20- ak stolova dijelom ima otvoreni pogled na grad. Stepenište iznad vodi na sam vrh prema bazenu. Dugački ‘infinity‘ bazen u tamnijoj boji mramora i njegovo okružje izgledaju zapravo više futuristički nego šminkerski. Posebnom izgledu, uz grad na dlanu, pridonosi i kamenje u više boja u kombinaciji sa zelenim staklom koje okružuje bazen, ali i gromobrani i antene na krovu. Do bazena se može doći i drugom stranom, preko sunčališta koje također ima pogled na grad u smjeru Trešnjevačke tržnice.

image
Jure Cukar
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

- Izvorni projekt Slavka Jelineka iz šezdesetih prošlog stoljeća imao je koncipiran vidikovac na krovu hotela Sport, koji je u međuvremenu postao oslonac za svjetleću reklamu hotela i nije bio otvoren za goste. U ovoj intenzivnoj rekonstrukciji referirali smo se na tu zanimljivu ideju o javnoj sferi na vrhu tornja. Razinu dvadesetog kata kompletno smo pretvorili u javni prostor s otvorenim ‘infinity‘ bazenom dimenzija 4,6 m x 16,2 m na najvišoj razini, sa 360 stupnjeva otvorenim pogledom - rekao nam je Toma Plejić, arhitekt studia UP, koji su autori ovog hotela.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Školjka bazena završno je obrađena višebojnim sitnim zrncima i monolitnog je karaktera, a okružena je ‘staklenim vrtom‘ smaragdne boje.

- Kupate se s pogledom na grad, a okruženi ste blještavim gromadama lomljenog stakla - Kripton atmosfera! Željeli smo stvoriti poseban ‘crescendo‘ moment na vrhu ovoj zasad najvišeg hotela i najvišeg bazena u Hrvatskoj. Sa sjeverne strane bazena kaskadne se terase koriste kao krajolik za sjedenje a može se transformirati u veliki prostor za party, a s južne strane formiran je uzvišeni plato - ‘Sky podium‘ koji funkcionira kao lounge prostire za sunčanje, a predvečer može biti i kao ljetno kino - kaže T. Plejić.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Zagrepčani, kako smo se uvjerili, predvečer već dolaze ovdje uživati u pogledu. Rijetki se i okupaju u bazenu, iako je vani velika vrućina, ali možda nisu bili svjesni da je kupanje dostupno za sve posjetitelje bara.

Hotelu Zonar, kako kažu, želja je otvoriti se prema kvartu i biti gradski hotel, te su i njihovi sadržaji u prizemlju otvorenog karaktera.

- Koncept ovog hotela je naglašena otvorenost i pristupačnost njegovih sadržaja velikom broju ljudi. Kapaciteti javnih zona hotela nadmašuju broj soba jer je naručitelj od samog početka projekta imao ambiciju ugostiti i izmiješati razne profile posjetitelja, od susjeda, slučajnih prolaznika, sudionike raznih eventa, sportaša unutar javne baze hotela u prizemlju i mezzaninu, pa i najvišeg Cherry Pop Rooftop Bara- objašnjava Lea Pelivan, arhitektica studia UP.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Hotel nudi različite javnodostupne sadržaje, od bogate f&b ponude u prizemlju, u sklopu različitih unutarnjih i vanjskih gastro punktova. U prizemlju se još nestrpljivo očekuje otvaranje ‘Offishall Salmon Deli’ punkta i boutique teretane uz Metalčevu ulicu krajem ljeta. Na mezzaninu hotela se nalazi platforma za organizaciju različitih događaja: od kongresa, promocija, zabava i koncerta, polifunkcionalni prostor Meeting Venues Forum okružen s devet dvorana različitih veličina i 80-metarskom terasom smještenoj na jugu pročelju, u sjeni pročelju od istog metala.

image
Jure Cukar

- Nadamo se da će jednog dana hotel postati jedno od žarišta javnog života vibrantne i nepredvidljive Trešnjevke..- zaključuje Lea Pelivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:07