ODAJA TAJNI

Pronašla je jezivu sobu skrivenu u podrumu: ‘Bila sam šokirana njenim tajanstvenim porijeklom ‘

 TikTok
TikTokeri se pitaju je li kuća bila povezana s Podzemnom željeznicom, mrežom tajnih ruta kojom su se koristili porobljeni Afroamerikanci

Znači, ovo je odaja tajni.

Mystee Ipong nedavno je naišla na tajnu, zidom ograđenu sobu u jezivom podrumu svoje 200 godina stare kuće i otišla je na TikTok kako bi riješila misteriozni slučaj, piše New York Post.

Sve je počelo kada je par, koji se prošlog ljeta uselio u kuću na sjeveru američke države New York, otkrio curenje vode u podrumu, no izvor je bio nepoznat. A onda su primijetili cigleni zid - novije gradnje, u usporedbi s ostalima - kojim je zatvoren prolaz u tajanstvenu sobu koja je svima promaknula tijekom višestrukih "inspekcija" kuće.

U viralnom TikTok videu s 3,5 milijuna pregleda Mystee prikazuje kako njezin suprug pokušava srušiti taj zid od cigle, ali bezuspješno. Naime, budući da je curenje vjerojatno prouzročila cijev smještena iza tog zida, par je započeo zamoran proces uklanjanja blokova. Ali nisu imali sreće: soba je bila puna nečega što je izgledalo kao kamenje, a to ih je prisililo da pronađu drugi način da provale u tajnu prostoriju.

No, čini se kako podrum nije jedina jeziva prostorija ove kuće; Mystee je svojim pratiteljima pokazala i jeziv tavan. Korisnici TikToka sa zanimanjem su pratili njezinu seriju objava, komentirajući kako bi 200 godina stana kuća mogla biti dio Podzemne željeznice, mreže tajnih ruta i sigurnih kuća uspostavljenih u SAD-u početkom 19. stoljeća, kojom su se koristili porobljeni Afroamerikanci ne bi li pobjegli. Nakon daljnje istrage, par je otkrio da je njihov dom u Clarksonu u New Yorku nekoć pripadao Lucy Blodgett, koja je možda imala veze s Podzemnom željeznicom.

@mysteeipong House Tour ? Hopefully we have a creepy basement update this weekend #historichome #homerestoration ♬ Long version (11 minutes)(965335) - Tsuyoshi Motai

Iako nije jasno je li se kuća doista koristila za bijeg i zašto je točno tajanstvena soba zapečaćena, neki su TikTokeri upozorili par da ne dira tajanstvenu sobu.

"Jesam li jedini koji misli da je ta soba zatvorena s razlogom", razmišljala je jedna osoba.

Drugi su, pak, imali konkretnije argumente vezane za gradnju i statiku kuće.

"To bi definitivno mogao biti način da se popravi struktura kuće. Moj brat radi s betonom i ispunio je podrumske prostorije kako bi stabilizirao kuću" napisao je drugi, a treći je na tom tragu rekao kako bi kamenje moglo podupirati garažu iznad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:45