Predznanje nije potrebno

Provodite sate na Instagramu i Pinterestu? Potrebna vam je samo godina dana da pretvorite hobi u unosan i kreativan posao

 iStock

Oduvijek vas je privlačilo osmišljavanje kreativnih ideja o uređenju interijera? Zašto ne biste svoj omiljeni hobi pretvorili u unosan posao i pritom svakog dana uživali u onome što radite? Ako vam ovo zvuči zanimljivo, onda ste na pravom mjestu. Visoka škola Aspira nudi vam jednogodišnji program osposobljavanja tijekom kojeg će polaznici naučiti sve o teoriji i praksi u projektiranju interijera.

Kako kažu u Aspiri, ovaj program osposobljavanja osmišljen je s posebnom namjerom da oslobodi kreativnost apsolutno svih polaznika te ih prenošenjem stručnih znanja i vještina nauči da svoje ideje što uspješnije ostvare u praksi.

Polaznici će tijekom programa steći uvid u praktične i poslovne aspekte dizajna interijera, tako da će po završetku programa moći započeti samostalnu karijeru. Program je osmišljen kao kombinacija praktične nastave i radionica, koje vode eminentni stručnjaci.

Osposobljavanje za dizajnera interijera ove godine održava se u Zagrebu i Splitu, s time da se upisuje prva i druga godina, a interes je jako velik.

image
iStock

Program je namijenjen i onima koji nemaju nikakvog iskustva u samom dizajniranju interijera. To znači da predznanje nije nikakav uvjet, a polaznici će imati priliku usvojiti mnoga znanja i vještine - od tehničkog crtanja pa sve do korištenja računalnog programa ArchiCad (program za dizajniranje interijera).

Prostor je ideja. Naime, svaki prostor ima namjenu, kontakt s okolišem, identitet i estetiku. Stambeni prostor, bio to stan ili kuća bit će prvi i temeljni zadatak na kojem će polaznici naučiti pojam, pristup i način projektiranja interijera. Dizajner interijera, međutim, ima i brojne druge prilike za zaposlenje. Arhitektonski studiji, građevinske tvrtke, proizvođači i prodavači namještaja… samo su neke od mnogih mogućnosti, navode u Aspiri.

image
iStock

Svi predavači visoke škole eminentni su stručnjaci iz područja dizajna s dugogodišnjim radom i zapaženim radovima, a program se sastoji od nekoliko nastavnih cjelina. To su stilovi i dizajn kroz povijest, boja i svjetlost, građevinske konstrukcije i materijali, 3D crtanje, projektiranje interijera, primjena računala u dizajnu te praktična nastava uz vrhunske stručnjake.

Više informacija o prijavama, upisu i samom programu osposobljavanja možete pronaći na službenoj stranici Aspire.

UVJETI UPISA I ZADACI PROGRAMA

Uvjeti upisa:

Završena srednja škola

Dokumenti potrebni za upis:

• svjedodžba o završenom stupnju obrazovanja
• osobna iskaznica ili domovnica
• rodni list (izvadak iz matične knjige rođenih)
• mala fotografija
• OIB

Zadaci programa:

Koncept: razvijanje ideja, istraživanje, planiranje i izrada modela.

Realizacija: tehničko crtanje, skiciranje, crtanje pomoću računala i izrada portfelja

Prezentacija: pripremanje ponuda, izvještaja i izrada profila klijenta

Projekt: specifikacije boje, teksture, materijala i osvjetljenja sukladno željama klijenta unutar zadanog prostora te izrada probnih uzoraka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 07:18