Promo

Ugovor o suradnji između Metro Cash & Carry Hrvatska i Visoke škole Aspira

Aspirini studenti smjera Gastronomije kuhat će s najkvalitetnijim namirnicama
Zagreb, 271020.
Visoka poslovna skola Aspira.
Potpisivanje ugovora o suradnji izmedju Metro Hrvatska i Visoke skole Aspira.
Na fotografiji: predsjednika Uprave tvrtke Metro Hrvatska Imre Horvath, predsjednik Uprave visoke poslovne skole Aspira Alen Jerkunica.
 Marko Todorov/Cropix

Sporazum označava početak plodne suradnje dvaju partnera koji imaju toliko toga za ponuditi - Aspire i Metroa. Zajedno ćemo raditi na zajedničkom cilju, unaprjeđenju znanja na polju gastronomije i cjelokupne ugostiteljske industrije – rekao je dekan Aspire Alen Jerkunica

Sudjelovanje predstavnika gospodarstva i tržišta rada u razvoju te visokoškolske ustanove jedan je od strateških ciljeva Visoke škole Aspira, koja djeluje u Splitu i Zagrebu. Na tome tragu je i najnoviji sporazum koji je u utorak potpisan u Zagrebu, a koji će unaprijediti upravo područje koje u Hrvatskoj najčešće zagovaramo – sinergiju obrazovanja i gospodarstva.

Riječ je o ugovoru o suradnji između Metro Cash & Carry Hrvatska i Visoke škole Aspira, koji su u utorak u prostorijama Visoke škole u Zagrebu potpisali Alen Jerkunica, dekan Visoke škole Aspira, i Imre Horváth, predsjednik Uprave tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska.

Svečanom događaju nazočni su i Igor Kotaran, direktor marketinga u Metrou, Alen Žunić, direktor prodaje, Tomislav Brajević, direktor nabave i ponude suhe prehrane, te ostali uzvanici, kao i studenti Aspire nagrađeni dekanovom nagradom u protekloj 2019./2020. akademskoj godini.

image
Zagreb, 271020.
Visoka poslovna skola Aspira.
Potpisivanje ugovora o suradnji izmedju Metro Hrvatska i Visoke skole Aspira.
Na fotografiji: nagradjeni studenti.
Foto: Marko Todorov/CROPIX
Marko Todorov/Cropix

Zajednički projekti

Kako je istaknuto tijekom potpisivanja ugovora, on će omogućiti studentima studijskog smjera Gastronomije kuhanje s najkvalitetnijim namirnicama, ali i upoznavanje s procesom nabave robe – od proizvođača do krajnjeg kupca. Osim toga, partneri će surađivati na razmjeni ideja, a Aspirini djelatnici sudjelovat će u edukacijama djelatnika Metroa.

– Sporazum označava početak plodne suradnje dvaju partnera koji imaju toliko toga za ponuditi –​ Aspire i Metroa. Zajedno ćemo raditi na zajedničkom cilju, unaprjeđenju znanja na polju gastronomije i cjelokupne ugostiteljske industrije – rekao je u prigodnom govoru dekan Aspire Alen Jerkunica.

Objasnio je kako će Aspira u toj suradnji pružiti programe obuke razvijene tijekom višegodišnjeg iskustva u obrazovanju, prilagođene zaposlenicima Metroa, klijentima i poslovnim partnerima.

– Pružit ćemo savjetodavne usluge, kao i promociju Metroa u marketinškim nastupima i promotivnim događajima. Na taj ćemo način međusobno dodatno poboljšati vidljivost i prepoznatljivost – naglasio je dekan Jerkunica. Također, poručio je kako će ta suradnja omogućiti partnerima sudjelovanje u zajedničkim projektima.

– Uvjeren sam kako će nam ta suradnja otvoriti mnoga druga vrata i mogućnosti za obje strane – zaključio je dekan Aspire Alen Jerkunica.

Imre Horváth istaknuo je kako je ponosan što su partneri s ovom visokoškolskom ustanovom te naglasio važnost vrhunske hrvatske gastronomije u europskim i svjetskim okvirima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 05:33