Organizirajte život

Savjeti za organizaciju besprijekorne dnevne sobe: Vratite stvari u red na ovaj način

 West Elm
Kako biti organiziran životna je težnja mnogih, a upravo je takva i naša potraga za najboljim organizacijskim savjetima

Možda nikada nećemo pokriti sve nerede, ali sigurno ćemo pokušati. Danas smo posebno usredotočeni na stvaranje reda u dnevnoj sobi. Toliko se aktivnosti događa u tom prostoru od kojih su mnoge u potpunosti nepovezane: filmske večeri, kokteli, podnevno spavanje, čitanje... Kao što i sami znate gotovo je nemoguće imati uvijek sve uredno pospremljeno uz sve namjerne ili slučajne aktivnosti. Nered je znak dobrog provoda, i bili bismo ludi da ga se riješimo. Ono što želimo učiniti je smanjiti količinu vremena potrebnog da se stvari vrate u red, a ključ je u dobroj pripremi. Kada uređujete svoju dnevnu sobu s organizacijom na umu, nered je teže stvoriti. Čak i kada to uspijete, trebat će vam samo nekoliko sekundi za pospremanje. Dakle, tu je 13 savjeta za organizaciju dnevnog boravka!

image
West Elm

1. JEDNA STVAR UNUTRA, JEDNA STVAR VAN.

Ako ste za svoj dom kupili novu vazu, trebate se riješiti nečeg iz vašeg dnevnog boravka kako biste joj osigurali mjesto. Možda je to skulptura keramičke mačke?

image
West Elm

2. POSTUPAJTE SA SVAKODNEVNIM PREDMETIMA KAO S UMJETNINAMA.

Vaša kolekcija šešira ili pletenih posuda, zauzima zasigurno previše prostora u ormaru. Objesite ih na zid poput slika i kreirajte originalnu galeriju, kako biste ih uvijek imali pri ruci.

image
West Elm

3. PRETVORITE SVOJU ZBIRKU KNJIGA U IMPROVIZIRANI NAMJEŠTAJ.

Koristite knjige za kreiranje stolića za kavu, koji mogu zonirati sobu i sve između.

image
West Elm

4. INVESTIRAJTE U OTOMAN ILI KLUPU KOJA OBAVLJA DVIJE STVARI.

Kada je potrebno za odmor umornih nogu i potajno za odlaganje stvari.

image
West Elm

5. ISTO VRIJEDI I ZA VAŠ STOLIĆ ZA KAVU.

image
West Elm

6. I VAŠI POMOĆNI STOLOVI.

Razmislite o svakom komadu namještaja u vašoj dnevnoj sobi kao mogućnosti pohrane. Vaš pomoćni stolić bi trebao imati ladicu, ili spremnik, ili barem policu.

7. I VAŠ KAUČ.

Odaberite kauč na razvlačenje s ležajem koji se magično podiže kako bi otkrio prazan prostor za dodatnu pohranu posteljine i svega što je potrebno vašem domu.

image
West Elm

8. KAD SMO KOD SOFA, ODABERITE NAJVEĆU KOJA ĆE VAM STATI.

Najveća moguću sofa ne samo da osigurava tonu mjesta za sjedenje, nego i ograničava količinu nereda koja se može akumulirati.

9. SAKRIJTE TAJ SPLET TV ŽICA.

Skupite ih zajedno kako biste smanjili kaos, ili ih sve sakrijte u zidu.

image
West Elm

10. PRETVORITE CIJELI ZID U POLICE.

Poravnajte niz osnovnih ormarića za knjige, povežite ih elegantnim kalupima i obojite. Cijeli zid s policama također može biti prekrasna žarišna točka vaše dnevne sobe.

image
West Elm

11. KOŠARE, KOŠARE I JOŠ KOŠARA.

Prije svega, one mogu učiniti mnogo toga: pohraniti pokrivače, skupljati materijal za čitanje, skrivati igračke, održavati tehnološke uređaje u redu, pa čak i istcati biljke. Drugo, dodaju prostoru bogatu teksturu.

image
West Elm

12. SMANJITE SVOJ BAR NA ONO ŠTO STANE NA JEDAN PLADANJ.

image
West Elm

13. STVARI KOJE NE KORISTITE POSPREMITE U KUTIJE I ODNESITE NA TAVAN.

Kada sve ostalo ne uspije, izbacite nered iz svog doma. Skupite stvari u kutiji i držite ih na tavanu ili podrumu sve dok vam ne zatrebaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. siječanj 2023 21:12