centar zbivanja

Savršeno dekoriran blagdanski stol: Dobra atmosfera za stolom je najbitnija

@thesette

 The Sette
Inspirirajte se nekim od ovih savjeta i kreirirajte nezaboravno uređenje blagdanskog stola

Planiranje kako ukrasiti božićni stol jedan je od omiljenih dijelova blagdana. Lijep je zadatak provesti poslijepodne planirajući s kojom shemom boja idete, što će biti vaš središnji dio, kako ćete rasporediti svoje posuđe. Ali potrebno je malo vještine kako bi sve izgledao lijepo, i morate mu pristupiti praktično, kao i razmišljati o estetici.

U nastavku vam donosimo ideje i savjete kako savršeno urediti blagdanski stol.

USREDOTOČITE SE NA SIMETRIJU STOLA

Odličan način za početak je planiranje ravnoteže i simetrije stola - koliko je dobro vizualna težina svakog elementa u postavci mjesta raspoređena. Različite visine i volumeni u kombinaciji s kontrastnim materijalima kao što su rustikalni drveni stol i glatke mramorne posude dodaju kvalitetu dimenzija i teksturalni interes.

IZRAZITE SE TEKSTILOM

Fokusirati se na jedan uzorak može biti jako zabavno i dojmljivo, volim složite posuđe, stolnjake i salvete u poznatom crveno – bijelom kariranom stilu i nećete pogriješiti. Umjesto tradicionalnog prstena za salvete, oko svake salvete možete zavezati mašne s uzorkom u drugoj boji kako bih dodali dašak zabavnog blagdanskog veselja. Vrpce možete napraviti od ostataka starih tkanina.

ODLUČITE SE ZA EKSCENTRIČNO SREDIŠTE

Predlažemo odabir neočekivanih ideja središnjeg dijela božićnog stola koje će se pomiješati s tradicionalnim ambijentima. Probajte i sami ćete se uvjeriti kako zabavno izgledaju ornamenti pored tradicionalnijeg dekora.

KREIRAJTE ATMOSFERU S UZOROM

Učinite tradicionalne uzorke modernim, dodajte crveno - narančaste svijeće i papirnate trake u ružičastoj, žutoj i narančastoj paleti boja koje su toliko neobične da obećavaju da ćete se dobro zabaviti. Veliki dio zadatka ukrašavanja stola je gotov čim položite stolnjak s dobrim uzorkom. Bez obzira želite li blještavilo boja i uzoraka na minimalističkom bijelom stolnjaku ili svijetle usklađene salvete s vašim odvažnim stolnjakom, sve je u vezi s pravom odabirom kako biste stvorili radostan i ugodan ambijent.

SVIJETLO I GRAFIČKO

Nije nužno da robujete klasičnim božićnim bojama i motivima, u suprotnom odlučite se za svijetle boje i hrabre grafičke uzorke. Budite kreativni s grančicama i granama, stavite ih duž središta stola i postavite ih u vaze kako biste stolu dali različite visine. Kuglice su lak, a vrhunski dodatak za dodatnu iskricu, možete ih objesiti na grančice ili postaviti duž stola. Svijeće su obavezne - ne postoji previše svijeća kad je Božić u pitanju, one stvaraju pravu scenu za opušten i razigran božićni stol.

POMIJEŠAJTE KLASIČNO I RUSTIKALNO

Klasično uređenje stola sastoji se od pažljive slojevitosti svake postavke. Dobar stolnjak, s uzorkom ili običan bez ičega, savršen je temelj. Podloga ispod tanjura i salvete dodaju teksturu i održavaju stol zanimljivim između sljedova. Odaberite svaki element za pojedinačne detalje dizajna koje volite.

KAKO MOŽETE STILIZIRATI BOŽIĆNI STOL?

Najbolji način za oblikovanje božićnog stola je da počnete od sredine i idete prema van. Započnite sa središnjim elementom - svijećama, grančicama, ukrasima - a zatim dodajte komade poput voća ili svijeća između središta i postavki stola. Odaberite jednu ujedinjujuću boju i neka se provuče kroz sve predmete na stolu - možda crvenu svijeću koja odgovara platnenim ubrusima ili zlatne svijećnjake koji odgovaraju priboru za jelo.

ŠTO VAM TREBA NA BOŽIĆNOM STOLU?

Na božićnom stolu morate paziti da ima mjesta za hranu! Osim tanjura i mjesta za tanjure, potrebno je dodati čaše i pribor za jelo – onda je sve ostalo ukras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:52