I TO JE MOGUĆE!

Stari kožni kauč, koji bi inače završio na smetlištu, postao jedinstvena i elegantna torba

 @newbaginnings
Lisa pretvara stare kožne kauče u elegantne, jedinstvene torbice i tako daje novi život odbačenom namještaju

S pravim vještinama i okom za održivost, Lisa Crick pretvara stare kožne kauče u elegantne torbice. Veliki komadi namještaja koji više nisu iskoristivi postaju sirovina za njezine torbice. Sjajne plave i nježno smeđe boje njezinih torbi pokazuju snagu recikliranja i naglašavaju kako ne trebamo proizvoditi više da bismo imali više; moramo biti kreativni s onim što je već dostupno. Nikad ne biste primijetili da su ove torbe nekad bile kauči.

image
@newbaginnings
image
@newbaginnings

Crick je na ideju reciklaže došla prije četiri godine kada je odlučila izraditi torbe od starih zavjesa. "Od tada", kaže ona za My Modern Met, "brusim svoj zanat i učim se šivati sa svime što mogu. Uostalom, koliko samo otpadnog materijala i odjeće imamo?" Osnovala je tvrtku pod nazivom New Baginnings kako bi prodavala stvari koje je napravila.

image
@newbaginnings
image
@newbaginnings

Dok je usavršavala svoje vještine, prijatelj joj je dao na korištenje istrošeni koži kauč. "Koža je bila tako lijepa," prisjeća se Crick, "gdje su joj starost i vrijeme dali patinu života. Napravila sam torbu." Zatim se prijavila na Facebook Marketplace i vidjela koliko je stolica i kauča koji su besplatni za kolekcionare dostupno.

Crick je iskoristila ovu besplatnu sirovinu, ali to je zahtijevalo i puno rada. "Prvi kauč koji sam svukla i pretvorila u torbe imao je veliku mrlju od vode na sjedalu, ali je svejedno je bio zapanjujući", objašnjava ona. "Ogolila sam ga i prenamijenila kožu u malu torbicu, poslala sam sliku vlasniku sofe koji je odmah tražio da kupi torbu! U tom sam trenutku znala da imam nešto dobro — ako si mi spreman dati nešto besplatno, a onda ti to poklonim natrag…"

image
@newbaginnings

Osim izrade stvari koje su lijepe, Crick smatra da je vrlo korisno i zadovoljavajuće stvoriti nešto od predmeta koji se nekoć smatrao otpadom. "Napravim prekrasnu torbu od nečega što je bilo ružno – ali zapravo nikad nije bilo ružno, samo je trebalo novi pristup svojoj ljepoti. Brzo prihvaćamo oštećenja ili znak nesavršenosti kao da nam taj predmet više ne treba ili ne prihvaćamo, tako da to mijenjamo i prikazujemo u drugačijem svjetlu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:16