STEMI robot pauk

Genijalni obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja iza kojeg stoji tim mladih inovatora

Iza projekta stoji tim mladih inovatora, a dio prikupljenih sredstava donirat će školama u obliku obrazovnih paketa.

Mladi inovatori iz udruge Bura Znanja su u samo tri dana od pokretanja crowdfunding kampanje prikupili iznos od 16.000 dolara potreban za realizaciju STEMI projekta robota pauka, a projekt je postao hit na Indiegogo platformi. Mladi tim inženjera, ekonomista i umjetnika pokrenuo je crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju STEMI platforme i proizvodnju multimedijalnih obrazovnih sadržaja.

Za prvi projekt osmislili su šesteronožnog robota pauka koji služi kao obrazovni alat za učenje elektronike, robotike i programiranja i čija bi primjena u obrazovnim institucijama promijenila način na koji mladi uče. Najviše veseli činjenica da je (da sada) čak 204 pojedinaca i tvrtki doniralo novac ili kupilo pauka s popratnom edukacijom, a do kraja kampanje je preostalo gotovo mjesec dana. Dio prikupljenih sredstava donirat će u obliku obrazovnih paketa hrvatskim školama i drugim edukacijskim ustanovama. Tako će se mnogim mladima pružiti prilika da sagrade sami svog robota, bilo gdje se nalazili, i na taj način steknu nova iskustvena znanja na jedinstven, zabavan i jednostavan način.

STEMI projekt je usmjeren na popularizaciju STEM područja (eng. Science, Technology, Engineering i Mathematics) u obrazovnim ustanovama i društvu općenito, kako bi promijenili način na koji se danas educiraju mladi iz prirodoslovnih područja. Naime, iako svjedočimo ubrzanom tehnološkom napretku, obrazovni sustavi nude malo praktičnog znanja i iskustva. Pomoću projekata poput robota pauka, kojim možete upravljati pomoću svog pametnog telefona, voditelji projekta žele pokazati kako učenje može biti inovativno i zabavno. Do zaključenja broja, STEMI je na stranici Indiegogo.com prikupio preko 22.000 dolara. Kampanji se možete priključiti na igg.me/at/stemi, a više informacija o projektu možete pronaći na: stemi.education i na Facebooku.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:22