BRAVO!

Trinaestogodišnji dječak sam skupio novac i sagradio savršenu kućicu. Pogledajte video!

 Luke Thill (Facebook)

Luke Thill je učenik škole u Iowi koji je proveo prošlu godinu gradeći vlastu kuću u dvorištu obiteljske kuće. Luke koji ima 13 godina, prikupio je 1500 dolara radeći svakakve poslove za vrijeme praznika. Tako je primjerice kosio travnjake i pomagao susjedima i prijateljima. Sve to radio je s ciljem da sagradi svoj maleni dom velik nešto više od 8 četvornih metara.

image
Prinstscreen: Youtube

Luke je došao na tu ideju tako što mu je tijekom praznika bilo dosadno, pa mu je otac predložio da napravi nešto korisno. Pričali su i došli na ideju izgradnje njegove vlastite kućice u kojoj bi onda mogao guštati i provoditi slobodno vrijeme ili, pak, družiti se s prijateljima. Kako mu je trebao novac, proširio je glas i ponudio susjedima i prijateljima da odradi određene poslove za njih. I prikupio je 1500 dolara.

image

Luke Thill

Prinstscreen: Youtube

- Pregledavao sam YouTube i tamo pronašao ideju o izgradnji male kuće na ideju male kuće - rekao je Luke za ABC News i dodao kako je vjerojatno pregledao apsolutno svaki video na Youtubeu o "uradi sam" izgradnji kuće i s vremenom postao opsjednut tom idejom. Jednostavno ju je morao realizirati.

image
Prinstscreen: Youtube

Lukeovi roditelji, Greg i Angie Thill, vidjeli su da je njihov sin ima ozbiljnu misiju i dali mu zeleno svjetlo za izgradnju kuće na obiteljskom imanju od 4000 četvornih metara.

-"Rekli smo mu da ako je toliko ozbiljan u ovoj ideji, moraju se postaviti neka osnovna pravila. Kao prvo, mora sam financirati izgradnju te kuće, prikupiti sam novac i odabrati materijale za izgradnju. Naravno, mora ostati u planiranom budžetu - rekao je njegov otac, Greg Thill za ABC News.

image
Prinstscreen: Youtube

Lukeu je tata pomogao u izgradnji doma, a mama mu je pomogla oko unutarnjeg uređenja. Lukeova sestra i brat blizanac, ali i susjedi također su pomogli.

-Imam susjeda koji je profesionalni električar pa sam mu očistio garažu, a on me naučio kako postaviti žice u kuću - otkrio je Luke i dodao kako je kosio travnjak za čovjeka koji je postavljao tepihe, pa mu je on pomogao odabrati i postaviti tepih u njegovoj kućici.

image
Prinstscreen: Youtube

Unutrašnjost ove kuće ima zapravo sve - dnevni boravak, spavaću sobu i kuhinju. Luke kaže da njegovi prijatelji misle da je kuća "cool" i često svrate da se druže.

image
Prinstscreen: Youtube

Luke je pozvan da govori na maloj kućnoj konferenciji ovog mjeseca u Iowi. Također je dokumentirao proces izgradnje na YouTubeu i nada se da će inspirirati drugu djecu da slijede njegov primjer i ne dopuste da im godine i manjak novaca u kasici prasici zaustavi snove. Sve se može kad se hoće!

Pogledajte video!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:36