Motor sutrašnjice!

VIDEO Pogledajte kako BMW zamišlja motor budućnosti!

Svi proizvođači kvalitetnih vozila trude se ići u korak s razvojem tehnologije, a oni zaista vrhunski za razvoj se pobrinu sami. Jedan od takvih proizvođača je i BMW koji je nedavno objavio video i fotografije motora sutrašnjice.

Motorrad Vision Next 100 motor zaista je oličenje napretka i cilj mu je omogućiti vozačima još veći stupanj kontrole nad motorom, a uz to je i iznimno elegantnih linija i pročišćenog dizajna. Klasični mehanički okvir motora BMW je zamijenio fleksibilnim materijalom koji se savija kad vozač skreće motorom.

Osjetljivost materijala prilagođava se ovisno o brzini koju motor ima u pojedinom trenutku što zapravo znači da vozač pri većim brzinama mora uložiti više truda kako bi skrenuo. Time se povećava stabilnost motora i sigurnost pri velikim brzinama te se poboljšava iskustvo same vožnje. Dodatne značajke koje su dizajneri uklopili u koncept ovog motora jest korištenje naočala za proširenu stvarnost pomoću kojih vozač dobiva informacije u stvarnom vremenu i koje može trenutno iskoristiti kako bi poboljšao svoju izvedbu.

Ovaj koncept za sada neće ići u proizvodnju, ali pokazuje čemu streme inovatori i vodeći proizvođači automoto sektora te nam daju dobru ideju što nas čeka u budućnosti! Zanimljivo, zar ne?

Izvor: BMW

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 22:15