Konoba Tipico City u Zagrebu

Domaća hrana za sve one koji vole i uživaju u kuhinji naših baka
Profil
Adresa:
Ilica 166, Zagreb
Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 7 - 17 sati
Ponuda:
dnevna juha 15 - 35, varivo s mesom 35 - 45, dnevna složena salata 35 - 45, sezonska salata 15 - 20, biftek salata 60, pileća salata 35, domaći kolač 15...

Tipico City nedavno je otvoren u Ilici, preko puta Trga Franje Tuđmana. Riječ je o svojevrsnoj zagrebačkoj podružnici konobe Tipico Old Town u Rovinju, čiji je vlasnik odlučio u Zagrebu otvoriti mjesto gdje se može pojesti kvalitetan i zdrav obrok koji neće puno koštati. Jedan zid restorana okrenut prema Ilici je stakleni, tako da svi koji su navratili nešto pojesti, mogu promatrati živahnost ulice. Kuhinja je otvorenog tipa, što znači da se u svakom trenutku jasno vidi osoba koja kuha, kao i ono što priprema. U restoranu je 25 sjedećih mjesta, a može se uzeti i hrana za van. Od hrane nude obroke za koje tvrde da su ih prije kuhale bake. U ponudi su juhe čije se cijene kreću od 15 do 35 kuna, varivo s mesom je od 35 do 45 kuna, a variva bez mesa su 30 kuna.

Mesna jela koštaju od 35 do 70 kuna, toliko treba izdvojiti i za riblja jela, dok su vegetarijanska nešto jefinija pa im se cijene kreću od 35 do 50 kuna. Zasad su to bile štrudle, čokoladna torta, američka pita, kolač od sira te muffin s orahom i bademom.

Sve ovisi, kažu, o raspoloženju kuhara Gorana Hlišća i Dina Jovanovskog, koji svaki dan smisle neku novu poslasticu. Meni se mijenja svaki dan, a što će se kuhati ovisi o ponudi tržnice i obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva iz Popovače odakle nabavljaju svježe voće, povrće i meso.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 20:09