svaka čast

Kućice nedaleko od Plitvica rasturile na Kickstarteru i u samo 35 sati skupljene donacije

 ALFA LTD
Novci idu za unutarnje uređenje kućica na stablu i glavne kuće, ali ostaje vanjsko uređenje okoliša

Kickstarterova kampanja za završetak Tree Elements, projekta kućica nedaleko od Plitvica, koju smo nedavno najavili i koja je startala u utorak 13. travnja, rasturila je te je u 35 sata prikupljena svota od traženih 35.000 dolara. Nakon što je Ivona Ercegović godinama razvijala ovaj projekt, u zadnjoj fazi uređenja, uređenja interijera, ostala je bez sredstava i mogućnosti posudbe u bankama.

Novac je uglavnom doniran u Americi. Naime, odazvali su se i mnogi stranci s kojima je Ivana Ercegović došla u kontakt kao turistički djelatnik, prije u životu.

image
ALFA LTD

- Oduševljena sam, ovo nitko nije očekivao, ne ovako brzo! U roku od 35 sati skupili smo 35 000 dolara i to 80 posto preko poznanika i prijatelja! Najviše čuda napravio je Facebook i Instagram. Svi su dijelili priču, komentirali, uplaćivali. Svaki dolar je učinio svoje. I nisu samo uplaćivali za noćenja u kućicama po povoljnim cijenama, nego su mnogi zapravo samo podržali moju viziju. Uplaćivali su za nagrade za imena za kućice za ptice, za hotel za pčele i za sadnju drveća - kaže nam Ivona Ercegović, ushićeno

No ovo je, kaže ona, samo početak. Da održe glavu iznad vode.

- Ti novci idu za unutarnje uređenje kućica na stablu i glavne kuće, ali ostaje nam još vanjsko uređenje okoliša tako da ću sav eksta novac uložiti u to, jer kampanja traje još dvadeset dana na Kickstarteru. Želim sagraditi i staklenik za bilje i začine, radionicu za drvo gdje bih educirala ljude o važnosti prirodnih materijala, joga amfiteatar u šumi, skladište za alat, i urediti šumu da bude kao čarolija koju sanjam godinama - kaže Ivona.

image
ALFA LTD
image
ALFA LTD

Uza sve to želja joj je posaditi i prvu Miyawaki šumu u Hrvatskoj uz pomoć partnera udruge "Zasadi stablo, ne budi panj". Za to im treba 1000 stabala.

- Zato ova borba nije gotova. Ovo je samo početak - smije se.

Kampanja sadrži nagrade i povoljnije aranžmane za boravak u kućicama, ali i nagrade kao što je sponzoriranje drveta kojem se može dati ime ili kokoši na imanju.

image
ALFA LTD

- Dodat ću još noćenja za dvoje jer je ta nagrada jako brzo otišla - kaže.

Kampanja i dalje traje, koliko je određeno na početku. Oni koji ne skupe sumu čitavu na Kickstarteru ne osvoje ništa, a oni koji premaše traženu sumu dobiju sva ta sredstva. Sredstva se prikupljaju do kraja određenih dana. Planirano otvorenje projekta je u kolovozu ove godine.

No što je točno Tree Elements projekt? To je seosko domaćinstvo s pet smještajnih jedinica - tri drvene kućice na stablu, koje predstavljaju tri elementa prirode, pomoćne građevine gdje će Ivona živjeti i raditi te glavne kuće, koja je mjesto okupljanja. Šumu veličine 28.000 kvadrata kupila je prije tri godine. U planu je organski vrt.

Donacije za Tree Elements projekt kućica nedaleko od Plitvica možete napraviti na - Tree Elements eco-kind retreat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:51