Lošinj Hotels

Idealno odredište za odmor i gastro užitak

Lošinj Hotels & Villas, hotelski brand tvrtke Jadranka hoteli, u proteklom periodu podižu kvalitetu turističke ponude na novu razinu. Uz provedbu aktualnih investicijskih projekata vrijednih više od 100 milijuna eura, kojima je cilj podizanje kvalitete smještaja na razinu visokih 4 i 5 zvjezdica, posebno su se orijentirali da uz vrhunski smještaj, kao i blagodati mediteranske klime zahvaljujući kojoj je otok Lošinj još 1892. proglašen posebnim klimatskim lječilištem za plućne probleme i alergije, svojim gostima ponude i doživljaj autohtone kuhinje i jela pripremljenih od lokalnih namirnica.

– Naši chefovi biraju isključivo vrhunske delicije i tradicionalne namirnice poput maslinovog ulja, ovčjeg sira, janjetine, mesa boškarina te raznih vrsta svježih riba, školjki i drugih delicija iz Jadranskog mora – naveo je Goran Filipović, član uprave Jadranke. Pojasnio je kako janjetina koju nude dolazi s otoka Cresa iz Poljoprivredne zadruge Cres koja je posebno za hotel Bellevue i restoran Veli žal ponovno počela proizvoditi već pomalo zaboravljeni specijaltet udić.

Naime, riječ je o pršutu proizvedenom od ovčjeg mesa, a trenutno se nalazi u standardnoj ponudi navedenih objekata gdje se, primjerice, priprema kao fritaja, rižoto ili pašta. Iz Lošinj Hotels & Villas posebno ističu odličnu suradnju s lokalnim ribarima, od kojih posljednje dvije sezone otkupljuju ulov ribe i plodova mora što samim ribarima olakšava plasman, a hotelima i restoranima osigurava domaći proizvod iz Kvarnerskog zaljeva.

Restorani Veli žal, Diana i hotel Bellevue nude i cijeli slijed jela na bazi mesa istarskog goveda boškarina uzgojenog na području Istre, a u manjim kapacitetima i na otocima Krk i Unije, poput mini boškarin burgera ili carpaccia od istarskog goveda sa skutom. Za vrhunsku kvalitetu mesa brine Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) koja prati tijek od uzgoja, prerade, odležavanja i distribucije, a u kontroliranom uzgoju imaju oko 1600 grla. Gosti hotela mogu uživati u pekarskim proizvodima vlastite proizvodnje, sami rade i tjesteninu, a slastičarka Marlena Jerković zaslužna je za vrhunske domaće slastice u hotelu Bellevue.

Lošinj Hotels & Villas i povrće nastoje što više nabavljati od lokalnog stanovništva te su za sada dogovorili suradnju s tri OPG-a: Lošinj, Ćunski i Cres. – Trudimo se potaknuti lokalno stanovništvo na suradnju, a moguć je i dogovor oko kultura koje bi za naše potrebe trebalo uzgajati. Namirnice iz organskog uzgoja posebno su nam važne jer, među ostalim, naš Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju gostima nudi posebno pripremljene obroke, a u svih hotelima, primjerice, nudimo mogućnost prilagođene prehrane za osobe s alergijama i ostalim zdravstvenim problemima.

Do kraja travnja svi hoteli i restorani imat će vlastite vrtove začinskog bilja – istaknuo je Filipović. S lovišta creske Punta Križe nabavlja se pak divljač poput divlje svinje, srne ili jelena lopatara, a za vrhunsku uslugu zaduženo je educirano osoblje koje je od početka veljače s inozemnim i domaćim stručnjacima usavršavalo znanja iz kulinarstva, komunikacije, prezentacije, izrade koktela, kao i sommelierstva. Hoteli Aurora, Vespera, Bellevue i Punta posjeduju certifikat HACCP kojim se jamči zdravstvena ispravnost hrane, ali i visok standard cjelokupnog procesa nabave, obrade i posluživanja hrane.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 06:09