SVE SE MOŽE...

Mladi bračni par većinu vremena radi od kuće pa su htjeli imati sve u 32 kvadrata

 Michael Perini
Prozor i vrata s crnim okvirom pored radnog stola stvaraju odvojenu prostoriju za spavaću sobu, bez blokiranja svjetla

Ada Wong i Eric Liu iz tvrtke za dizajn interijera littleMORE nedavno su dovršili jedan jako zanimljiv projekt, mali stan 32 metra četvorna u Hong Kongu, koji je dizajniran za mladi par koji je želio osvježiti vlastiti stan prirodnijim svjetlom.

image
Michael Perini
image
Michael Perini

Odmah na ulazu u stan vas dočekuje integrirani dnevni boravak i ulazni prostor s ormarićima i klupom s vješalicama iznad. Minijaturni prostor dnevne sobe sadrži smao jednu počivaljku i televizor te se dalje spaja s malim kućnim uredom.

image
Michael Perini

Kako par puno radi kod kuće, a ne žele raditi u odvojenim prostorima, stvoren je otvoreni raspored stana koji omogućuje da svatko ima svoj prostor, poput rada u dnevnoj sobi ili za radnim stolom, ali u isto vrijeme mogu biti blizu jedno drugome.

Radni stol, koji je ispunjen prirodnim svjetlom s više strana, ugrađen je kako bi se maksimalno iskoristio prostor. Otvorena polica, kao i ormarići ispod, dodaju prostor za pohranu.

image
Michael Perini
image
Michael Perini

Prozor i vrata s crnim okvirom pored radnog stola stvaraju odvojenu prostoriju za spavaću sobu, bez blokiranja svjetla. U spavaćoj sobi krevet je podignut na drvenu platformu, koja uključuje i noćne ormariće. Uz prozore se nalaze dodatne drvene platforme koje omogućuju dodatno sjedenje i mjesta za izlaganje biljaka. Na suprotnom kraju spavaće sobe nalazi se polica za knjige kao i ormar.

image
Michael Perini

Dodatni prostori su, mala kuhinja uvučena u nišu. U kuhinju su uključeni minimalistički bijeli ormarići, siva pozadinska ploča i perilica rublja.

Kupaonica je skrivena iza vrata koja se gotovo stapaju sa zidom između kuhinje i spavaće sobe. Mala kupaonica ima toalet, tuš, toaletni prostor, prozor i spremište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:41