Porat Bar

Luksuzan grill s finim vinima i dobrim mesom
Profil
Adresa:
Obala Stjepana Radića 30, Dubrovnik
Cijene:
proljetne rolice punjene pačjim mesom 75 kuna, riblji specijalitet dana 140 kuna

Poznati dubrovački restoran Porat Bar & Grill u Gružu nedavno je preuređen i obnovljen te je ponovo otvorio vrata gostima. Novi vlasnik u potpunosti je promijenio vizualni identitet, no ipak je zadržao staro naslijeđe jer je restoran popularan još od 1920. godine. Za novi identitet pobrinuo se poznati hrvatski produkt dizajner Filip Gordon Frank, a za stolariju dizajner interijera, Virovitičanin Nenad Jirouš. Iako izgledom drukčiji, Porat Bar & Grill i dalje nudi dalmatinsku kuhinju s ponekim međunarodnim specijalitetima. Kuhinja se bazira isključivo na klasičnim sezonskim namirnicama, grillu, odrescima i svježoj ribi. – Koristimo svježu južnoame-ričku govedinu vrhunske kvalitete.

Svi stejkovi su pripremljeni na revolucionarnom “synergy grillu” i servirani s domaćim pomfritom, maslac krumpir pireom ili krumpirom začinjenim ružmarinom – kažu u Poratu. Osim biranih jela, u restoranu se može naći i bogata ponuda vrhunskih vina, od kojih se izdvajaju pošip Toreta, sauvignon Galić, St. Hills Nevina, selekcija crvenih vina Dubrovačkih podruma, plavac Korta Katarina i St. Heels Rose.

Također, u restoranu su osmislili zimski program prema kojem se svaki dan u Pratu može naći specijalna ponuda. Ponedjeljkom se nudi odličan izbor slastica uz ponudu desertnih vina, utorkom su sva vina snižena 40 posto, srijedom je selekcija azijske hrane, dok četvrtkom donose popust za svoje članove. Petak je rezerviran za svježu ribu, ali i dan za koktele uz živu glazbu baš kao i subotom, dok je nedjelja rezervirana za obiteljski ručak.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 02:09