D&D vas vodi

Posjetili smo minimalistički stan u Samoboru, najljepšu terasu na Hvaru i još mnogo toga...

Vrt obitelji Marinković ispred njihove kuće u blizini mjesta Bol.
 

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
Na više od 200 stranica nudi se pogled u inspirativne hrvatske interijere, uz praktične savjete i ideje

Ljetno izdanje Doma & dizajna, najčitanijeg časopisa o dizajnu, uređenju, arhitekturi, kulturi stanovanja i vrtlarenju, vodi vas u očaravajući biljni svijet koji krije neobičan kaskadni vrt od 3250 četvornih metara smješten iznad plaže Zlatni rat u Bolu. Njegova vlasnica, 67-godišnja Mercedes Ceda Marinković, samo za D&D ispričala je koliko je biljaka u četiri desetljeća posadila u njemu. Šapnut ćemo da je riječ o više od 700 biljnih vrsta, među kojima su tibetanske orhideje, drvo papra, bijele bugenvilije, mini bambus iz Vijetnama, brazilski ljiljani, kengurova stopa, kikiriki, strelicija, 300 kaktusa...

image
Novi D&D

Novi broj je u prodaji, a na 200 stranica donosi pregršt savjeta, ideja i inspiracija. S obzirom na to da u današnje vrijeme, a posebice u ovom vrućem i sparnom periodu godine, vanjski prostori predstavljaju mjesto za opuštanje, punjenje baterija i uživanje s obitelji, upravo smo uređenje balkona, terasa i okućnica odabrali kao glavnu tema novog broja. U njoj predlažemo kako urediti oaze na otvorenom, od malog gradskog balkona do okućnice zahvalne površine na koju se može smjestiti ljetna kuhinja, bazen i ostali nezaobilazni ljetni sadržaji. Pritom smo otkrili na čemu se može uštedjeti, a na čemu ne te kako izbjeći najčešće pogreške.

image

Vrt obitelji Marinković ispred njihove kuće u blizini mjesta Bol.

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Također, pronašli smo odličan minimalistički stan u Samoboru, kuću s najljepšim krovištem i terasom na Hvaru, luksuznu vilu u Istri s potpisom poznatog domaćeg arhitekta, dom arhitektice Iskre Krznarić u šumama Gorkog kotara... To, naravno, nije sve, stoga požurite na kioske po svoju ljetnu dozu inspiracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 23:30