loft

Predivan stan od 74 četvorna metra

Savršena kombinacija topline i elegancije

U Cape Townu u Južnoafričkoj Republici nalazi se predivan stan od 74 četvorna metra koji je dio zgrade Sussex Studios u četvrti Woodstock. Odličan prostor s visokim stropovima omogućio je mladoj vlasnici da izgradnjom prostranog mezanina u stan doda spavaću sobu, zasebnu zonu ormara i radnu sobu te tako poveća površinu stana na čak 104 četvorna metra.

Golemi prozori koji gledaju na ulicu omogućuju prodiranje dnevnog svjetla u stan, a blagi nagib stropa omogućuje da velike količine svjetla dopiru i u novi prostor. Do mezanina se dolazi jednostavnim stepenicama ispod kojih je ostavljen slobodni prostor kako bi se zadržao dojam otvorenosti. Goleme prozore vlasnica je odlučila u potpunosti prekriti laganim zavjesama koje se protežu punom visinom i širinom zida, čime se dodatno ističe dojmljiva visina prostora. Jednostavna kombinacija bijele i sive boje s toplim tonovima drveta i zelenilom biljaka čini ovaj prostor posebno upečatljivim, a različite teksture tkanina, drvenih površina i namještaja čine ga dinamičnim i ugodnim prostorom za život.


MODERNI PROJEKT Fantastičan stan s galerijom!

Na mezaninu se nalazi spavaća soba koja je smirujući prostor savršen za odmor. U njoj se nastavlja dominacija bijele boje s dodatkom drvenih detalja, a odskače samo meko zaglavlje pastelne zelene boje koje je uspješan "uradi sam" projekt vlasnice.


Ispod mezanina smještena je mala kuhinjica otvorenog tipa, s izloženim kuhinjskim pomagalima i potrepštinama i samo jednim pravim ormarićem u koji je ugrađen štednjak s pećnicom. Otvorenih drvenih polica i s mnoštvom slatkih detalja, poput crne ploče za pisanje menija ili viseće rasvjete, kuhinja je kompaktna i jednostavna. Na kraju se nalazi blagovaonica koju čini dugi drveni stol sa šest stolica. Zanimljiva prozirna visilica spušta se izravno iznad blagovaonskog stola i daje potrebnu svjetlost za vrijeme večernjih druženja.


Uz blagovaonicu se nalazi i mali prostor predsoblja u kojem su smješteni starinski ormar, moderno minimalističko ogledalo, ukrasni detalji te jednostavna vješalica za kapute. Već samo u tom prostoru je vidljiv koncept uređenja cijelog stana - odmjerena doza starinskog štiha i modernih detalja.

U dnevnoj sobi pažnju privlači viseća stolica od prirodnih materijala u koju se vlasnica voli zavući i uživati u nježnom ljuljanju.

U dnevnoj sobi nalaze se još i sivi kauč i dvije pletene stolice te nekoliko drvenih stolića različitih boja i oblika. Na pod je vlasnica smjestila čak dva tepiha čija je kombinacija iznimno efektan dodatak teksture u prostor. Odmah bismo se uselili u ovaj stan, a vi?

COOL STAN 24 kvadrata fantastično uređenog prostora

Izvor: Visi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 14:07