- Adresa:
- Domaldova 8, Split
- Cijene:
- Riblja plata 140 kn, mesna plata 160 kuna, glavna jela od 80 do 110 kn, biftek 150 kn, frigani gavuni 40 kn, vina od 160 do 360 kn
Iako je tek nedavno u Splitu otvoren restoran i wine bar Bokeria, cijeli grad već priča o ovom neobičnom restoranu. Bokeria je izvedenica od imena najpoznatije tržnice u Barceloni, a vlasnik Luka Bokavšek kaže kako želi da Bokeria bude restoran koji priča priču cijelog Mediterana. – To znači da se, osim klasičnih mediteranskih jela, na našem jelovniku mogu naći i neka druga svjetska jela koja naši kuhari malo dorade i koriste mediteranske namirnice. Cilj je da Bokeria ima jednostavan i kratak meni na kojem će se nalaziti nekoliko specijaliteta, a ponuda će se mijenjati samo prema godišnjim dobima, odnosno prema sezonskim namirnicama. Trenutno se na meniju nalaze tri predjela, dvije plate – mesna i riblja te četiri salate koje se sastoje od tune, bifteka, puretine i hobotnice.
Na jelovniku se nalazi tek sedam glavnih jela, od kojih je najskuplji biftek. Bokeria nudi i domaći kruh, a posebno izdvajaju pogača s ružmarinom i crni kruh od sipe. Osim hrane, gosti restorana mogu uživati u širokom spektru hrvatskih vina čije se cijene kreću od 160 do 360 kuna. – U ponudi imamo oko 35 bijelih i isto toliko crnih vina. Većinom su to domaća vina, a iznimka su talijanski prosecco, francuski šampanjac i rose koji su napravili Brad Pitt i Angelina Jolie na svom imanju u Francuskoj – navodi Bokavšek koji je preko noći odbacio ponudu za posao u Americi kako bi otvorio restoran u rodnom Splitu.
Spremao se prihvatiti ponudu za posao kada su ga roditelji nazvali i rekli da su našli savršen prostor za restoran. Nepuna tri mjeseca nakon tog poziva restoran je bio spreman za svečano otvaranje. Restoran ima 150 sjedećih mjesta te se još 30 mjesta nalazi na terasi. Terasa je odlična za druženje nakon posla jer Bokeria ima vlastiti after work party. – Svaki dan oko 17 sati imamo after party na kojem se nude aperitivi poput aperol spritza i camparija – kaže vlasnik i govori kako je njegova namjera da Bokeria postane mjesto u koje će dolaziti i domaći, ali i turist.
Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!


Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....