Fantastično uređen

Stan u Rudešu površine 70-ak m2 namijenjen peteročlanoj obitelji: Dobar rezultat nije izostao

www.art-serdar.hr
 Hrvoje Serdar
Investitori su arhitektima dali osnovne smjernice i prezentirali svoje želje i potrebe, a rezultat nije izostao

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA:

  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Elizabeta Bošnjak, mag.art.
  • Natalija Šarlija, mag.ing.arch.

Ono što nas uvijek nekako najviše veseli je predstaviti vam realizaciju stana na koji smo izrazito ponosni. Još kada je realizacija izvedena, kako bi se reklo, 'u nulu', sreća je neopisiva. Stan o kojem pričamo nalazi se na Rudešu, ukupno broji sedamdesetak kvadrata, a namijenjen je peteročlanoj obitelji. Samim time je projekt bio izazovan, ali zna se da to volimo.

image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar

Naši dragi investitori su nam dali odlične smjernice i prezentirali svoje želje i potrebe, zahvaljujući čemu je cjelokupan proces i komunikacija tekla lako i glatko. Krenimo s dnevnim prostorom kojeg čini kvadraturom manji, ali zato do detalja promišljeni open space. Tamniji pod u kombinaciji s uvijek popularnom antracit bojom prostoru daje jak karakter, dok ostali suptilniji detalji pružaju balans cjelokupnom prostoru.

image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar

Kuhinja je minimalistički osmišljena, a nasuprot je smješten otok s blagovaonskim stolom, zbog čega je kuhanje i blagovanje s užitkom zagarantirano. U nastavku je smještena kutna garnitura orijentirana prema drvenoj niši koja pored svoje osnovne uloge nosi I onu estetsku, točnije djeluje kao upečatljiva slika u prostoru.

image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar

Iz dnevnog prostora se prebacujemo u noćnu zonu koju čine dvije dječje sobe, roditeljska soba te kupaonica i WC. Dječjim sobama se prožimaju vedri i veseli tonovi, dok je svaki komad namještaja pomno izabran, tj osmišljen kako bi prostor maksimalno služio mališane u svim njihovim aktivnostima; bilo da se radi o igri, učenju ili spavanju.

image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar

Selimo se u nešto ozbiljniju roditeljsku sobu koja odiše elegancijom i udobnošću. Dva glavna motiva u prostoru čine raskošan bračni krevet te ugradbeni ormar sačinjen od velike staklene stijene koja sam prostor osjetno produbljuje te ga čini prozračnijim.

Iz spavaće sobe se prebacujemo u kupaonicu zanimljivog i dinamičnog dizajna. Prostor karakterizira igra materijala te otvorenih i zatvorenih elemenata. Prevladavaju svijetli tonovi kako bi prostor čim više 'disao' i samim time bio ugodan za korištenje. Završit ćemo s jednostavnijim, ali ništa manje zanimljivim WC-om. Prostorom dominira kontrast bijele i crne keramike, što na svakog ostavlja itekakav dojam.

image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar

Svaka realizacija projekta nas jako veseli. Posebice jer sam projekt, da bi bio kvalitetan, ne može i ne smije biti kratkotrajan i brz, dok je sama izvedba radova često još dugotrajnija.

image
Hrvoje Serdar
image
Hrvoje Serdar

Upravo činjenica da je ovaj projekt realiziran do svakog našeg predloženog detalja potvrđuje funkcionalnost i efektnost samog dizajna interijera.

image
Hrvoje Serdar

Do sljedećeg čitanja, projektiranja, dizajniranja i realiziranja,

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici @cetiriuha i Instagramu @_4uha ili posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 07:27