Posjet Tajlandu

Treepod dnevna kapsula

Za one koji žele više

Posjet Tajlandu treba biti na svakom popisu putovanja. Odlična hrana i uživanje u čaši omiljenog pića na vrhu stabla trebalo bi biti među barem top tri stavke na tom istom popisu. A za to postoji samo jedno mjesto – Treepod u Resortu Soneva Kiri koji je smješten na neukroćenom i gotovo nenaseljenom tajlandskom otoku Koh Koodu.

Treepod je napravljen od bambusa koji se podiže pet metara uvis uz tropsko stablo. Nakon što sjednete u kapsulu, konobar će s gotovo akrobatskim vještinama dostaviti unaprijed naručeno piće i delicije. Dok vi uživate u piću, pogled vam pada na bujnu tropsku vegetaciju i okolne pješčane plaže koje oduzimaju dah.

Treepod u koji se mogu smjestiti do četiri osobe projektirali su i sagradili eko-dizajneri Louis Thompson, osnivač tvrtke sa sjedištem u Šri Lanki Nomadic Resorta, u suradnji s arhitektom Olav Bruinom i Jonathanom Odet i Pon iz Little Worlda.

Okvir čahure zamotan je u ratan i na njemu nije korišten niti jedan klin ili vijak da bi stabla ostala netaknuta i vjerna Soneva Kiri Resort filozofiji očuvanja okoliša. U Resortu također koriste i druge ekološke strategije poput recikliranja oborinskih voda, pasivnog hlađenja i zelenih krovova.

Više informacija potražite na: www.soneva.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:26