Nova pivnica u Zagrebu

U POSJETU Fakin Craft Baru u Zagrebu

Šank dug 15 metara na kojemu možete probati čak 24 piva

Za mjesec dana bit će instalirana i mikropivovara s varionicom od 50 litara u kojoj će svi koji žele moći kuhati svoje pivo.

Vrste craft piva na hrvatskoj pivarskoj sceni u posljednje su vrijeme sve brojnije i raznolikije. Kao pioniri u Hrvatskoj u Pivovari i Pivnici Medvedgrad već više od dva desetljeća skupljaju vrijedno iskustvo kuhanja craft piva, a nakon brojnih stalnih i sezonskih piva koja su uvrstili u svoju ponudu sljedeći je korak bio otvaranje Fakin Craft Bara u Zagrebu, u Vukovarskoj 68.

- Fakin je nastao s namjerom da dosadašnji tip pivnica nadogradimo novim idejama, pokušamo prilagoditi današnjem vremenu, uvedemo nova tehnička rješenja te ugradimo dugogodišnje iskustvo u proizvodnji piva. Želimo da gost brzo dobije nešto za pojesti i nastavi s isprobavanjem piva, naših iz Medvedgrada te ostalih iz vodećih hrvatskih craft pivovara - pojasnila je Vedrana Zaninović, zadužena za odnose s javnošću te najavila kako uskoro namjeravaju organizirati i gostovanja stranih pivovara.


PIMP MY PUMP

Ideja i uređenje osmišljeni su i odrađeni unutar tima koji stoji iza Pivnice Medvedgrad, a Fakin se prostire na 350 kvadrata s oko 150 sjedećih i 50-ak stajaćih mjesta. Na zidovima se ističu ilustracije koje potpisuje street-art umjetnik Boris Bare iz kolektiva Pimp My Pump, a uređena je i terasa od 80 četvornih metara sa 60 mjesta za posjetitelje.

Najveća posebnost je šank dug 15 metara s 24 točionika. Radi se o posebnoj konstrukciji s četiri odvojene rashladne zone koje bi gostu trebale osigurati užitak konzumacije raznih piva posluženih na preporučenim temperaturama. Šank bi kroz neko vrijeme trebao dobiti još osam točionika, a njegova cijela dužina je konzumna površina kako bi gosti mogli u miru uživati u isprobavanju bogate ponude kako pića tako i pizza, gableca i peciva vlastite proizvodnje.

OBUKA

- Kroz mjesec dana će biti instalirana i mikropivovara s varionicom od 50 litara. Ideja je da svatko može doći i kuhati svoje pivo na našoj opremi. Potrebno je samo naručiti se i dogovoriti termin kuhanja, a najbolja piva će se kasnije i točiti u Fakin Craft Baru - ističe Vedrana Zaninović.

Fakin Craft Bar će u dogovoru s Pučkim otvorenim učilištem biti i mjesto na kojem će polaznici prekvalifikacije u zanimanje ‘pivar’ odrađivati praktični dio nastave, a ovdje će se odvijati i obuka za točioce piva, kuhare, konobare i pizza majstore.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:27