Dogma nekretnine

Unatoč pandemiji covid-19 sve veći interes dijaspore za nekretnine u Hrvatskoj

 Shutterstock
Ulagači novac iz banaka ulažu u nekretnine i kroz rentanje i promjenu cijena nekretnina ostvaruju profit i štite se od inflacije

Pandemija je pridonijela većem interesu dijaspore za hrvatsko tržište nekretnina, zaključak je press konferenciji održane u Rijeci, koju je sredinom tjedna organizirala agencija Dogma nekretnine. Tema je bila - Utjecaj pandemije covid-19 na tržište nekretnina u Hrvatskoj.

image
Matija Djanješić/Cropix

Razlozi da je pandemija pridonijela potražnji nekretnina i rastu cijena su, kako se moglo čuti, promjena odnosa ljudi prema prostoru u kojem se boravi, živi, radi, potom negativne kamate u bankama, percepcija ulaganja u nekretnine kao sigurnog ulaganja, te odgovor na inflaciju.

image
Matija Djanješić/Cropix

- Ulagači novac iz banaka ulažu u nekretnine i kroz rentanje i promjenu cijena nekretnina ostvaruju profit i štite se od inflacije - rekao je Branko Papeš, direktor te agencije. Poslovna klijentela koja sve više prepoznaje Hrvatsku su i poslovni nomadi koji kupuju ili unajmljuju nekretnine. Dogma nekretnine bilježe povećanje prometa od 60 posto u usporedbi s 2019. godinom, a šire poslovanje i podružnice u Pulu i Varaždin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 04:17