StoryEditor
FUNKCIONALNO I ESTETSKI PRIVLAČNO

OPREMATE VELIKI APARTMAN? Ovo su savjeti kako pametno izabrati namještaj koji će vam potrajati godinama

Uz ove genijalne trikove opremanja apartmana gosti će vam se uvijek iznova rado vraćati, a i recenzije će biti odlične!

Opremanje apartmana mnogima može predstavljati veliki izazov, pogotovo ako uzmemo u obzir da uređujete prostor koji istovremeno mora biti funkcionalan, ali i vizualno privlačan. Naime, svaki dan raste broj raspoloživih jedinica za smještaj, podiže se razina privatnog smještaja, više se novca ulaže u gradnju i opremanje, apartmani su ljepši, opremljeniji, skuplji, a samim time i bolji.

Prednosti opremanja velikog apartmana

Kada je riječ o opremanju velikog apartmana, dobra je stvar što ne morate toliko težiti pravilima kao što je to slučaj s interijerom manje kvadrature. Imate više prostora za osobnost i iskazivanje vlastitog ukusa, ne postoji neko pravilo po kojem se morate voditi prilikom uređenja. Upravo suprotno, ono što je drugačije i posebnije, vašim će gostima biti privlačnije jer je to nešto što ne mogu vidjeti u svakom apartmanu.

Osim toga, možete se posvetiti nešto luksuznijim materijalima i komadima namještaja jer vas ne ograničava kvadratura interijera. Ovo su neki od najvažnijih savjeta koje izdvajamo kada je riječ o opremanju velikih apartmana.

1. Uzmite si vremena kod opremanja

Ovo je definitivno jedno od glavnih pravila kod opremanja bilo koje prostorije u apartmanu. Dobro odabrani komadi namještaja bitniji su nego da, recimo, imate mnogo namještaja u interijeru koji će vam kasnije samo smetati ili stvarati dojam neurednosti. Nemojte kupovati namještaj samo da napunite prostor, pogotovo jer je riječ o velikom apartmanu. Uvijek je bolja opcija da kupujete jedan po jedan komad namještaja, ubrzo ćete vidjeti da je kvalitetna priprema presudna u postizanju završnog rezultata.

2. Vodite računa o dimenzijama namještaja

Još jedna od važnih stvari kod opremanja apartmana jesu i same dimenzije namještaja. Naime, trebali biste obratiti pozornost na to da namještaj ne bude glomazan u odnosu na prostoriju u kojoj se nalazi. Uvijek je dobro izmjeriti prostoriju koju uređujemo prije završnog opremanja jer ćemo samo tako sa sigurnošću znati odrediti mjere namještaja.

3. Pripazite na kvalitetu

Kada birate namještaj za apartman, pozornost obratite i na materijale od kojih je isti napravljen. Naime, tekstil mora biti dovoljno udoban i kvalitetan, ali s druge strane jednostavan za čišćenje i održavanje. Najbolji je izbor garnitura kojoj se mogu skidati i prati presvlake. S obzirom na to da se radi o velikim apartmanima, prostor možete opremiti dodatnim sadržajima koje rijetko možemo vidjeti u onima manje kvadrature.

 

4. Nemojte zaboraviti na dekoracije

Mislimo da ne moramo posebno naglašavati važnost dekoracije u interijeru, pa tako ni vaš apartman nije iznimka. Rasvjetna tijela, satovi, ukrasne biljke i ostali elementi itekako mogu pridonijeti cjelokupnom izgledu apartmana koji iznajmljujete. U slučaju da ste se odlučili za bezvremenske ili neutralne komade namještaja, upravo će dekorativni elementi biti ti koji se ističu u prostoru i čine ga vizualno privlačnijim te zanimljivijim.

 

5. Prilagodite stil apartmana podneblju u kojem se nalazi

Za razliku od manjih apartmana, u velikima je moguće prikazivanje tradicije sredine u kojoj se apartman nalazi. Pa tako, ako govorimo o Jadranu, mediteranski stil uvijek je zanimljiv izbor. Isto tako možete složiti jednostavan monokromatski prostor, a ako ga već imate i želite promjenu svakako ga možete eventualno 'podići' nekim novitetima. Nema stila kojim možete pogriješiti, ukusi se ionako razlikuju. Danas je definitivno jedan od najvećih trendova miješanje klasike i modernog stila. Srećom, veliki apartmani danas pružaju apsolutnu slobodu u odabiru stila i načina uređenja pa tako onaj klasični ili pak rustikalni zahtijevaju temeljitije održavanje zbog materijala i načina oblikovanja elemenata, dok moderni ili minimalistički omogućavaju brzo te jednostavno održavanje.

6. Ne zanemarujte vanjski prostor

Vanjski prostor velika je  prednost svakog apartmana. Bez obzira na to radi li se o prostranoj terasi ili tek manjem balkonu, vodite računa da ga opremite na lijep način. U ljetnim danima, vaši će gosti većinu vremena provoditi na otvorenom pa je bitno da isti prostor opremite na odgovarajući način. Garnitura za sjedenje, klupice, stolić za kavu, ležaljke, roštilj, vanjska rasvjeta i dekorativne biljke sastavni su dio svake terase i/ili balkona. Name, ovo su mjesta druženja i opuštanja vaših gostiju koja bi, uz očekivanu estetsku komponentu, morala biti i funkcionalno namještena.

7. Vodite računa o vizualnom dojmu

Vizualni dojam jedan je od najvažnijih uvjet kod odabira smještaja. naime, vašim će gostima nerijetko biti dovoljan tek jedan pogled na apartman i njegovo uređenja prije konačne odluke želi li boraviti u njemu. Upravo je zbog toga vrlo važno pogoditi ukus svakog pojedinog gosta i od običnog stana napraviti mjesto koje inspirira. Uz samo nekoliko jednostavnih trikova, malo mašte i kupnju funkcionalnog namještaja, vaš će apartman odisati karakterom koji će sigurno osvojiti svakog vašeg gosta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 03:41