SAVJETI ZA UKRAŠAVANJE

6 zlatnih savjeta za ukrašavanje prirodnog božićnog drvca

Not on the high street
Ako ste jedni od onih koji obožavaju miris prirodnog bora za vrijeme blagdana, znate da njegovo ukrašavanje ponekad ne ispadne baš savršeno i onako kako ste očekivali.

Umjeti borovi napravljeni su da bi izgledali točno kao iz nekog kataloga - savršeno su simetrični, u idealnoj zelenoj boji te s njima možete što god poželite. S prirodnim drvcima nije takva situacija. Osim bockavih iglica, ona nisu u potpunosti simetrična i treba malo biše truda i promišljanja oko dekoracija kako biste dobili željeni rezultat.

Stoga vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta za koje vjerujemo da će vam koristiti.

1. Osnovne stvari

Najzabavniji dio je ukrašavanje drvca. Međutim, prije samog ukrašavanja, nije na odmet pripremiti rukavice kako se ne biste uboli na iglice bora, škare za eventualne manje izmjene oko borovih grančica i ljestve ako je vaše drvce visoko.

Liberty London

2. Kuglice za bor

Osnovni element svakog božićnog drvca njegovi su ukrasi. Plastični, stakleni, papirnati - dolaze u svim materijalima, oblicima i veličinama. Za prirodni bor najbolje je odabrati kuglice većih dimenzija, i to one koje će biti u kontrastu s borom. Primjerice, ako su grane svjetlije zelene, izbjegavajte zelene nijanse kuglica, te se radije odlučite za zlatne, srebrne, bijele... Nakon što ste postavili velike ukrase, možete dodati manje detalje. Tako će uređenje bora izgledati zaigranije i veselije.

3. Mašne

Ove godine pripremite i mašne. Prirodna drvca često nisu jednake gustoće s granama kao i umjetna. Velike crvene mašne koje možete izraditi od tkanina izgledat će fantastično i popuniti eventualne praznine među granama.

Anthropologie

4. Vrh za bor

Naravno, neizostavan je i vrh za bor. To je element na koji sigurno nećete zaboraviti, ali imajte na umu da s njim možete eksperimentirati. Ako ste do sada stavljali klasičnu zvijezdu, možete razmisliti i o drugim božićnim motivima te tako osvježiti svoje drvce ove godine. Za veće prirodne borove bilo bi najbolje kada bi vrh bio širi, a ne uži.

Not on the high street

5. Dno bora

Dno prirodnog bora najčešće izgleda pomalo neugledno, posebno ako je drvce odsječeno i stavljeno na metalni stalak. Možete ga uljepšati tako da mu postavite suknjicu za bor ili na dno postavite košaru u kojoj će izgledati kao da je zasađeno. Ako oko bora pravite i jaslice, dno uvijek možete prekriti mahovinom.

6. A što s lampicama?

Starije lampice znaju ispuštati toplinu zbog koje se grančice mogu i osušiti. Stoga pripazite da uzimate lampice koje ne puštaju toplinu. Ovisno o veličini božićnog drvca, uzmite jedan paket lampica kako biste ih postavili bliže unutrašnjosti bora, a drugi kako biste ih postavili više prema van.

Uz ovih nekoliko savjeta vaše će prirodno drvce ove godine izgledati besprijekorno.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2022 11:41