svi pričaju o...

Ako stavite ovu biljku u perilicu rublja, odjeća će nakon pranja izgledati svježe, mirisno i nimalo izblijedjelo

 BYMURATDENIZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Lovorov list je od davnina korišten kao znak slave i pobjede te su stoga glave starih rimskih imperatora bile ukrašene vijencem od lovorovog lišća. Lovor se koristio kao ukras, u magiji, kao začin, ali i kao lijek za mnoge bolesti. Danas ga najviše koristimo kao začin raznim jelima koje on čini puno ukusnijima.

No, nije tu kraj. Neki koriste lovorov list i kao pomoć u problemima kućanstva. Primjerice, kažu da lovorov list značajnu čuva boju i svježinu odjeće tijekom pranja.

image
/SHUTTERSTOCK

-Lovorov list sadrži tvari i ulja koja pomažu da odjeća zadrži izvornu boju - komentirala je jedna korisnica na internetu i objasnila kako ga ona stavlja direktno u bubanj perilice ali kako joj je prijateljica rekla da je jednako učinkovito i ako primijenite drugačiju metodu: Stavite desetak lovorovih listova u zdjelu, dodate 4 žlice sode bikarbone i vodu. Stavite lonac na vatru, a nakon što prokuha kuhajte najmanje 30 minuta. Povremeno promiješajte. Onda pričekajte, nastavila je dalje, da se sve to ohladi pa u takvu otopinu stavite odjeću i pustite da se namače 24 sata. Još vam samo preostaje da operete rublje u perilici i razlika će biti itekako vidljiva. Hoćete li isprobati?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 16:00