Jeftini trikovi

Evo kako da kuhinja izgleda veća i ljepša za malo novca, staklenke čine čuda u prostoru

 /SHUTTERSTOCK
Važno je iskoristiti ono što već imate na najbolji način! Imajte na umu da čisti prostor uvijek izgleda veći i organiziraniji

Sigurno ste se puno puta zapitali kako malu kuhinju učiniti funkcionalnijom, ljepšom i većom. Postoje određene stvari koje vam mogu pomoći u tome, a pritom su priuštive. Sve što trebate je malo kreativnosti, a uz ove savjete to neće biti problem.

image
/SHUTTERSTOCK

Bijela boja

Za početak, najbolje je da vaša kuhinja bude bijela jer ona otvara prostor, čini ga svjetlijim, prostranijim i čistijim. Kuhinja će izgledati vizualno puno veća nego što bi izgledala da je u tamnijoj boji.

image
LIUDMILA CHERNETSKA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Uredno i čisto

Nastojte da vaše posuđe uvijek bude čisto i pospremljeno, jer posuđe razbacano po radnoj površini smanjuje kuhinjski prostor. Istovremeno, psihički ćete se bolje osjećati kada vam je kuhinja uredna i čista. Spužvicu možete zamijeniti četkom, tako ćete napraviti više prostora, a i ljepše ćete oprati čaše.

image
/SHUTTERSTOCK

Staklenke za organizaciju

Začinsko bilje, tjesteninu, slatkiše, kavu i druge sastojke držite u posudama. Mogu biti to biti velike ili male staklene, ili plastične posude. Ujedno ćete se riješiti nepotrebnih kutija koje gomilate, a kuhinja će vam biti čišća.

image
/SHUTTERSTOCK

Objesite na zid

Pribor za kuhanje umjesto u ladicama, držite na zidu kuhinje. Bit će vam uvijek na dohvat ruke, a ladice vam ostaju slobodne za neke druge stvari.

image
/SHUTTERSTOCK

Ukrasi

Imate li puno kuhinjskih sitnica, ali ih nemate gdje staviti, kupite u trgovini pletene košarice koje možete ukrasiti po želji. Ne samo da će sve izgledati ljepše, nego će biti i urednije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:32