Brzo i efikasno

Kako očistiti zagorenu peglu: Ovo vam nikada ne bi palo na pamet

 ILONA TITOVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Isprobani "recept" iz ljekarne koji pali, a nije soda ni ocat

Za neke opuštajuć kućanski posao, za neke pravi gubitak vremena, dio kućanskog posla peglanja robe je i čišćenje pegle. Vjerujemo da se svima barem jednom dogodilo da im je vruća pegla prešla preko plastičnog ili ljepljivog dijela odjeće koji je ostao zalijepljen za njeno dno. Očistiti tako nešto s pegle je prava noćna mora.

Pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine s robe, a na dnu se nakupi i kamenac pa ju je dobro čistiti barem svakih mjesec dana, jer naslage nečistoće koje nastaju na dnu pegle ne uništavaju samo peglu, već oštećuju i vlakna odjeće. Ipak, to ne znači da peglu trebate baciti - postoji brzo i jednostavno rješenje koje će skinuti i najtvrdokornije naslage s njezinog dna.

Na društvenoj mreži TikTok pojavio se genijalan trik za čišćenje pegle.

Djevojka koja se potpisala kao Carrie napisala je da je njen tata osmislio metodu koja savršeno funkcionira.

Naime, on svoju peglu čisti tabletom - paracetamola!

@carriependle Answer @fifth_wheel_living the ONE time I let my dad do a tiktok it gets 3 mil views ? iron cleaning hacks should be my new niche #cleaning #iron ♬ original sound - Carrie

Za ‘spašavanje‘ pegle bit će vam potrebno tek pet minuta, a postupak je sljedeći. Peglu najprije zagrijte na najjačoj temperaturi. Tabletu paracetamola primite pincetom kako se ne biste opekli prilikom procesa.

Zatim, lagano prolazite po zahvaćenom dijelu. Nečistoća će ubrzo postati tekuća, a vi ćete peglom nekoliko puta prijeći preko krpe kako biste ju obrisali. Naslage koje su se nakupljale mjesecima nestajat će ‘same od sebe‘.

Uzeo je pincetom tabletu i nježno trljao ploču pegle. Tableta je na vrućoj ploči savršeno očistila prljavštinu i ostatke izgorjele tkanine.

Njegov savjet postao je viralan. Naravno, budite oprezni da se ne opečete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2023 18:17