PAMETNO I UREDNO

Kako organizirati obuću u malom stanu? Ovi načini organiziranja održavat će vaš dom urednim

 IKEA
Organizirajte svoju obuću i na taj način stvorite više prostora u domu te se riješite nepotrebnog nereda

Obuća je poznata po tome što se uvijek neobjašnjivo širi po cijelom domu, pronaći pravu strategiju za organiziranje cipela vitalno je za svakoga tko želi stati na kraj neredu. Bez obzira drže li se na ulazu, ormaru ili čak ispod kreveta, obuća brzo postane neuredna i teško ju je pronaći.

Sastavili naše dobre savjete o organizaciji obuće kako bi hodnici bili čisti, ormari dobro uređeni, a spavaće sobe uredne.

image
Unspalsh

ORGANIZIRAJ OBUĆU – IDEJE ZA RAZNE DIJELOVE DOMA

U mnogim domovima ideje za pohranu cipela nalaze se na raznim mjestima, a dosljednost o tome koji parovi idu kamo je važna. Ali također je važno izbjegavati nakupljanje obuće koja se više ne nosi. Iskoristite ove ideje za organiziranje cipela kako biste uredili svoje.

1. UREDITE SVOJU KOLEKCIJU

Prije nego počnete organizirati cipele, odvojite vrijeme za procjenu kolekcijE cijele obitelji i pokušajte raščistiti. Probajte svaku cipelu i čizmu. Provjerite pristaju li i treba li ikakva popravak ili čišćenje. To se posebno odnosi na dječje cipele jer ih djeca brzo prerastu.

Zadržite samo parove koje stvarno volite i nosite. Ako su neki izazvali žuljeve ili su bili neugodni zadnji put kada su ih nosili, onda ih treba donirati.

2. ODLUČITE SE ZA LOKACIJE

U većini domova cipele se drže na različitim mjestima, stoga odvojite vrijeme da odlučite gdje će najbolje pristajati. Tražite ideje za ormare i hodniku? Možda preispitujete ideje za pohranu obće u zasebnom spremište? Ili stvaranje prostora u spavaćoj sobi?

U blizini vrata držite samo obuću koja se trenutno koristi. Na primjer, zimske čizme i možda par cipela ili papuča koje ćete nositi u kući u koje se možete presvući. Za toplijeg vremena dva para sandala i cipela za svaku osobu mogu biti na vratima.

image
Unspalsh

3. ORGANIZIRAJTE OBUĆU NA ULAZU

Neophodno je organizirati cipele u ulaznom hodniku kako ga ne bi zatrpale, pa je prolaz kroz prostor težak.

Spasite svoju obitelj da se ne spotakne o zalutale cipele tako da u blizini postavite ormar za cipele ili ormarić s kutijama kako bi vaše cipele bile uredne i organizirane. Alternativno, a posebno s malom djecom u domu, odlučite se za košare.

4. UREDNA OBUĆA U ORMARU NA ULAZU

Radije organizirate cipele u ulaznom ormaru kako biste ih držali izvan pogleda dok vam ne zatrebaju? Da biste povećali kapacitet ormara, dodajte stalak za cipele ispod bilo koje ograde za vješanje kako biste cipele uredno držali.

Ipak, pripazite da ne držite previše parova u ulazu - čak i ako su u ormaru. Smanjite ih samo na ono što redovito koristite. Slatki par cipela lijepo je vidjeti, ali ako ih nosite samo jednom mjesečno ili manje, pohranite ih dok vam ne zatrebaju kako se ne bi oštetile.

image
Unspalsh

5. ORGANIZIRAJ OBUĆU ISPOD KREVETA

Odlučite se za organiziranje cipela s idejama za pohranu ispod kreveta i moguće je puno više parova držati urednim. Ako niste razmišljali o tome da sezonske cipele držite ispod kreveta, propuštate puno kvalitetnog prostora. Investirajte u kutije s tvrdim kovčezima ili plastične vrećice za pohranu cipela kako biste svoje ljetne cipele organizirali tijekom zimskih mjeseci.

6. SPORTSKA OBUĆA

Sportska obuća može zauzimati puno prostora, stoga je bitno organizirati je tako da ne stvara nered. Prvo provjerite je li van sezone, ako da onda ne treba biti u aktivnom području. Aktivna područja trebaju imati samo opremu koja se redovito koristi. Pobrinite se također da se ova obuća može osušiti nakon upotrebe.

7. ORGANIZIRAJ PBUĆU U ORMARU

Za organiziranje cipela u ormaru upotrijebite pametne ideje za organizaciju ormara. Razvrstajte cipele po vrsti i boji, grupirajući, na primjer, sve visoke čizme, a zatim ih odvojite u različite boje.

Posložite cipele na stalak ili policu i ponavljajte sve dok se ne završi svaka posljednja kategorija. Zatim, kada odete uzeti par sandala, odete do odjeljka sandala i uzmete par koji savršeno pristaje uz vašu odjeću.

image
Unspalsh

8. PRODUŽITE ŽIVOTNI VIJEK OBUĆE

Način na koji ih pospremate i raspoređujete može utjecati na to koliko dugo cipele traju. U idealnom slučaju, želite ih zadržati bez prašine, tada je najbolje staviti ih u kutije. Također je korisno za dugovječnost cipele da ostane suha i oblikovana. Cipele napunite krpom ili papirom kako biste uklonili vlagu. Također je važno provjeriti jesu li cipele čiste prije nego što ih spremite. Što dulje prljavština stoji na cipeli, veća je mogućnost oštećenja.

9. OPTIMIZACIJA PROSTORA SUSTAVIMA ORGANIZACIJE OBUĆE

Način na koji su cipele raspoređene može pomoći da se stvori više prostora. 'Odlučite se za pohranu na kosim policama za cipele. Kose police olakšavaju odabir savršenog para cipela za svaki dan. Spremite cipele od pete do pete kako biste uštedjeli još više prostora.

image
Unspalsh

10. ORGANIZIRANJE ČIZAMA

Organiziranje čizama može biti malo nezgodnije od organiziranja cipela. Čizme imaju različite specifikacije s tendencijom da se prevrnu i zauzmu puno nepotrebnog prostora. Razmislite da ih napunite plastičnim bocama ili papirom kako bi bile uspravne i organizirane. Druga opcija ako imate dodatni prostor u ormaru je da ih objesite na šipku ormara s posebno izrađenim vješalicama za čizme.

Što se tiče čizama za snijeg i kišu, isplati se uložiti u pretinac za čizme za ulaz. Ovo štiti pod i nećete na kraju hodati po lokvama u čarapama ili bosim nogama.

KAKO ORGANIZIRATI OBUĆU U MALOM PROSTORU?

Za organiziranje cipela u malom prostoru, vrijedno je uložiti u kutije za cipele. Kutije za cipele su sjajna opcija jer se mogu složiti, mogu primiti mnogo cipela, široko su dostupne i obično su prozirne, tako da možete brzo odabrati koji par želite nositi. U slučaju da svoje cipele spremate u ormar i ponestalo vam je mjesta sustav za pohranu preko vrata funkcionira odlično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 16:38