prirodna metoda

Košta manje od 1 eura i stavlja se na prozor: recite dosadnim muhama zbogom zauvijek

 /SHUTTERSTOCK

Ova metoda je prirodna, sigurna za kućne ljubimce i djecu i može biti vrlo učinkovita u smanjenju muha u vašem domu.

Rješavanje problema s mušicama pomoću limunove kore jednostavna je i prirodna metoda koja može biti učinkovita u održavanju vašeg doma čistim i bez dosadnih insekata. Evo kako to možete učiniti:

Priprema limunove kore: Uzmite jedan ili više limuna i ogulite ih ostavljajući veće komade kore. Važno je da korice ostanu što veće i neizrezane.

Napravite mali spremnik za vodu: uzmite plitku zdjelicu ili tanjur i ulijte malu količinu vode u nju. Ovo će poslužiti kao mjesto gdje će se nalaziti kora limuna.

Dodajte limunovu koru: Oguljenu limunovu koru stavite na vrh vode u zdjeli. Bitno je da kora pluta na vodi.

Dodatni koraci za poboljšanje: Kako biste pojačali učinak, možete limunovoj kori dodati nekoliko klinčića ili klinčića. Miris klinčića dodatno odbija muhe.

Postavljanje zamke: Stavite ovu posudu s limunovom korom na mjesto gdje najčešće vidite muhe. Može biti u kuhinji, blizu prozora ili vrata ili na terasi.

Zamijenite koru: Redovito provjeravajte koru limuna i zamijenite je kada postane suha ili kada primijetite da više ne privlači muhe.

Kako ovo radi? Kora limuna, osim što ispušta ugodan miris, privlači i muhe. Kad muhe slete na koru, obično se pokušavaju hraniti ostacima soka ili mesa limuna. Međutim, voda ispod limunove kore sprječava ih da se usidre i razmnožavaju, čineći ih osjetljivima na isušivanje i odbijajući ih od vašeg doma, prenosi Najzena.

Ova metoda je prirodna, sigurna za kućne ljubimce i djecu i može biti vrlo učinkovita u smanjenju muha u vašem domu. Međutim, ako imate velik broj muha ili imate problema s drugim kukcima, možda ćete morati koristiti druge metode, poput insekticida ili stručnu pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:24