Što veći, to bolji!

Mali prostori i snažni uzorci? Apsolutno!

Jedna od čestih zabluda u vezi uređenja malih prostora ideja je da se bogati i snažni uzorci ne smiju koristiti na takvim mjestima jer zatvaraju prostor i čine ga manjim nego što on zaista jest. U nastavku vam donosimo nekoliko izvrsnih primjera uporabe intenzivnih boja, geometrijskih i cvjetnih uzoraka te apstraktnih prizora koji mogu biti iznimno šarmantan detalj i privlačiti poglede te činiti prostor modernim i lijepim.

Odaberite dvije ili tri slične boje kao osnovu za uzorak na zidu, a potom pronađite kontrast u detaljima! Uporaba malih uzoraka u malom prostoru vizualno ga smanjuje, dok veliki uzorci čine upravo suprotno pa bez straha to učinite. Što veće to bolje!




Često se puno lakše odvažiti na hrabre uzorke upravo u malim prostorijama nego ih primijeniti na velike površine poput zidova u dnevnoj sobi. Ako želite eksperimentirati, a ne možete se odlučiti koji vam je uzorak najbolji, iskoristite ih nekoliko za uređenje svojeg prostora. Kombinirajte boje i uzorke pažljivo, povežite detalje u prostoru istom paletom boja kako biste istaknuli upravo onu koja vam se najviše sviđa i zaokružili prostor. S monokromatskim uzorcima sigurno nećete pogriješiti, pogotovo ako ne možete zamisliti kako bi određene jarke boje izgledale u stvarnosti. Slojevi različitih uzoraka čine prostor luksuznijim, a ne manjim pa se opustite i zaigrajte!


Sve veći izbor kreativnih tapeta omogućuje vam da zaista dobijete originalni interijer u tren oka. Kombinacija neutralne bijele i jedne upečatljive boje kao što su to žuta ili plava unijet će vedrinu u prostor. Neka ostatak uređenja bude jednostavan i pripazite na količinu stvari koje unosite u taj prostor kako ne bi postao previše kaotičan.


Krupni uzorci na tamnoj pozadini daju prostoru dramatičnost pa se nemojte bojati zagasitih tapeta! Dodavanjem samo tog detalja promijenit ćete u potpunosti atmosferu prostora pa vrijedi to uzeti u obzir prilikom osmišljavanja interijera.



Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:09