BRZINSKI TRIK

Ne možete podnijeti neugodan miris dok usisavate? Stavite ovo u usisavač i problem riješen

 /SHUTTERSTOCK

Usisavač je vjerojatno najčešće korišteno kućansko pomagalo. Bez njega je gotovo nemoguće zamisliti svakodnevno čišćenje i održavanje doma čistim, urednim i mirišljavim. No, baš zbog toga što se jako često koristi, izvor je nečistoća i neugodnih mirisa. Priznajte, koliko ste puta jedva izdržali usisavajući prljavštinu s podnih površina dok se iz uređaja širio nepodnošljivo neugodan miris?

Stoga ga je potrebno redovito održavati te mijenjati vrećice čim se napune. U protivnom može doći do opterećenja uređaja, što mu može skratiti i vijek trajanja. Ako se iz usisavača i nakon što promijenite vrećicu i dalje šire neugodni mirisi, probajte to riješiti jednim brzinskim trikom.

Na jednu kuglicu vate ili blazinicu nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca, a na drugu dodajte par kapi eteričnog ulja nekog citrusa te ih stavite u vrećicu usisavača - bit će lakše jednostavno ih usisati. Ulje čajevca, moćnog prirodnog sredstva koje dezinficira okolinu, uništava viruse i djeluje antibakterijski, neutralizirat će neugodne mirise, dok će citrus osigurati svježi miris.

Iako eterična ulja nisu jeftina, imajte na umu da trošite tek nekoliko kapi što znači da će vam dugo trajati. No, postoji i drugo rješenje, proizvod namijenjen za sušilice rublja, koji se može iskoristiti za neutraliziranje neugodnih mirisa u usisavaču. Riječ je o maramicama koje služe umjesto omekšivača, a inače se koriste tijekom sušenja rublja. Maramice bi u usisavaču mogle osigurati ugodan miris i do desetak dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 16:31