Trikovi za potpuno uređenje

Nemojte zanemariti ove kutke vašeg doma!

Osmišljavanje unutarnjeg uređenja našeg doma nije pothvat koji je brzo gotov. Pravi se stil razvija i postupno slaže te ga ne treba požurivati jer to dovodi do brzoplete kupovine i gomile predmeta kojima smo oduševljeni samo jedno kratko vrijeme. Proces ukrašavanja prostora nikad nije gotov jer nam se mijenja ukus, mijenjaju se trendovi i život nam donosi promjene koje se odražavaju i na našem domu. U svakom slučaju često se dogodi da određeni dijelovi interijera ostanu nezasluženo zanemareni jer kraj njih većinom prolazimo u žurbi ili u pojedinoj prostoriji ne provodimo puno vremena pa u nastavku teksta pogledajte čime možete zaokružiti svoj interijer.

Uski hodnik se čini kao problematičan prostor za uređivanje, no to ne mora biti tako. Obojite ga u bijelo kako biste dobili osjećaj prostranosti, poigrajte se s bojom samih vrata koja ne moraju biti crna ili smeđa već mogu svojom bojom dodatno ukrasiti prostor. Razmislite kako možete uljepšati predsoblje sa slikama, biljkama i praktičnim rješenjima za odlaganje cipela, lijepim tepihom i još pokojom sitnicom.

Svoju kupaonicu također možete uključiti u svoj koncept interijera promišljenim korištenjem tkanina, uvođenjem malih luksuznih detalja kao što je drvena daska za kadu, mirisnih svjećica i biljaka koje će učiniti ovaj prostor svježim i životnim. Osim održavanja čistoće možete malo uložiti i u sam izgled predmeta koje koristite. Ružne su vam boce od šampona? Nabavite lijepe staklenke i u njima držite svoj šampon. Sitnice smjestite na ukrasni tanjurić, a ručnike objesite na domišljate vješalice.

Slike, fotografije, posteri i uokvirene razglednice za tren će oka zanemareni prostor ugla sobe pretvoriti u kutak prepun osobnosti koji priča vašu životnu priču. Zidne ukrase lako promijenite ako vam dosade, a u svoju kolekciju stalno možete dodavati nešto novo i svježe što vas oduševljava.

Uglove prostorija možete iskoristiti za dobivanje dodatnog prostora pomoću rješenja kao na slici. Iako ova polica izgledom podsjeća na ljestve, zapravo se radi o konstrukciji koju i sami možete izraditi. U uskim prostorima dobro će funkcionirati i plitke i male police geometrijskim oblika na koje možda ne stane mnogo stvari, ali su jednostavno rješenje za popunjavanje praznog prostora koji bi veća polica previše zatvorila.

Ne propustite iskoristiti visoke stropove, ako ih imate! Prostor iznad vrata najčešće ostane u potpunosti neiskorišten, a upravo tamo možete smjestiti dio svoje kućne knjižnice ili drage ukrasne predmete za koje do sada niste imali mjesta. Jednostavne police bit će dovoljne za bolji dojam.

Slobodan prostor na kuhinjskim ormarićima iskoristite za odlaganje stvari koje ne koristite često, no pripazite! Iako se nalaze visoko to ne znači da vaši predmeti nisu vidljivi po ulasku u kuhinju. Pobrinite se da budu smješteni u ukrasne košare, uredne kutije i slična rješenja kako ne bi odvlačili pogled i stvarali dojam nereda.

Prozorska klupica ne mora ostati prazna! Ukrasni kipići, teglice s cvijećem, pokoja knjiga ili ukrasna vaza samo su neki predmeta koje možete izložiti uz svoj prozor. Skandinavski interijeri često upravo u prozor stavljaju male ukrasne lampe koje s dolaskom večeri pale kako bi u svom domu stvorili udobnu atmosferu. Dajte mašti na volju i zabavite se slaganjem malih grupa ukrasnih predmeta.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 06:48