jeftinije i učinkovito

Obavezno poprskajte ocat oko prozora čim dođe toplije vrijeme, a ovo je razlog...

 /SHUTTERSTOCK

Nema ništa bolje od jutarnjeg buđenja i otvaranja prozora dok svježi proljetni zrak ulazi u prostoriju, ali ono što nam može smetati su dosadni insekti. Čini nam se da se uvijek uspiju provući kroz najmanji otvor i ući u naš stan. Srećom, postoji učinkovit način da kukce držimo podalje od našeg doma bez prskanja otrovnim pesticidima.

Pomiješajte 50-50 vode i alkoholnog octa i poprskajte po prozorskom staklu. Učinite to i iznutra i izvana ako imate priliku.

Ako u kući nemate bocu octa, nabavite je jer ćete ocat moći koristiti na 101 način u čišćenju i održavanju kuće. Ocat također drži pauke podalje od vas jer sadrži kiselinu koja ih odbija. Ovo je posebno korisno za one koji imaju stabla ispred svojih prozora. Lijepa priroda je uvijek dobrodošla, ali biljke su obično dom mnogim kukcima koji pronađu put do vašeg doma. Zato će vam mješavina vode i octa uvijek dobro doći, prenosi Krstarica.

Ako se bojite neugodnog mirisa, imamo dobru vijest - miris octa brzo ispari do te mjere da ga ljudski nos ne registrira, ali zato kukci bježe od njega. Ovaj alat je mnogo prirodniji i sigurniji za vas i vaše ukućane, kao i za kućne ljubimce. Uz to, i puno jeftiniji od kupovnih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:07