video

Osvježite jastuk bez pranja: Za samo 15 minuta izgledat će kao novi

 /SHUTTERSTOCK

Jedna od najvećih briga oko održavanja kuće čistom je održavanje posteljine čistom, posebno jastuka. Bez obzira na korištenje jastučnice, prašina, znoj i grinje se mogu nakupiti u jastuku, a pranje u perilici može uništiti njegovo punjenje. Ipak, postoji jednostavan trik koji će osvježiti jastuk i produljiti mu život.

Pogledajte video!

Na Instagramu se pojavio genijalan trik za održavanje čistoće i svježeg jastuka. Naime, potrebna je samo sušilica rublja i njena visoka temperatura. "Nalet" vrućeg zraka u sušilici navodno će u samo 20 minuta uništiti sve bakterije u jastuku, ostavljajući ga svježim i čistim. No, važno je napomenuti da se ovaj savjet ne odnosi na jastuke od memorijske pjene.

Žena koja je podijelila ovaj trik na Instagramu preporučuje da jastuk zamijenite barem jednom u dvije godine. Ako jastuk više ne pruža odgovarajuću potporu i postaje "kvrgast", vrijeme je da kupite novi. Jednostavan test presavijanja jastuka na pola može vam pomoći da odredite trebate li novi jastuk. Presavijte ga na pola i ako se ne vrati u prvobitni oblik, vrijeme je da ga zamijenite.Kada je riječ o održavanju higijene i čistoće u kućanstvu, ovaj se trik pokazao kao jednostavan, ali učinkovit način za produljenje vijeka trajanja jastuka i očuvanje higijene okoline za spavanje, prenosi Srećna Republika, Ovaj jednostavan trik privukao je pozornost nekoliko tisuća ljudi, a mnogi planiraju isprobati ovu metodu kako bi osvježili svoje jastuke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:19