PRAKTIČNA PRENAMJENA

Osvježite kupaonicu predmetima iz kuhinje

Rijetko tko može bez zadrške reći da ima dovoljno mjesta u svojoj kupaonici, pogotovo kada prostor zatrpamo šminkom, raznim dodacima i proizvodima za njegu, ručnicima, toaletnim papirom, deterdžentom za pranje rublja, omekšivačem, košarom za prljavu odjeću, kojom igračkom, spužvicama za pranje i svim drugim potrepštinama. Gotovo svakom problemu se srećom može doskočiti pa tako i zakrčene kupaonske površine možete riješiti jednostavnom prenamjenom predmeta koje možda već i imate u svom kućanstvu!

Polica za začine u vašoj kuhinji mjesto je na kojem se samo skuplja prašina? Iskoristite je kako biste organizirali svoje parfeme! Većina parfema dolazi u lijepim bočicama pa ćete njihovim izlaganjem u svoj dom dodati i zanimljiv ukras. Pripazite samo ako sve svoje parfeme držite u kupaonici! Budući da se u kupaonici temperatura zraka često mijenja zbog tuširanja, to može dovesti do hlapljenja parfema pa preporučujemo da ih držite izvan kupaonice.

Toaletni papir neophodan je higijenski proizvod koji se nalazi u svakoj kupaonici pa zašto ne bi bio smješten u lijepi spremnik? Stakleni držač papira ukrasite sjajnim uzorkom i pretvorit ćete ga u elegantan detalj u uređenju.

Imate nekoliko uskih vaza u koje stane samo po jedan cvijet i zato ih ne koristite baš često? Izvadite ih iz mraka ormara i iskoristite za držanje (i pokazivanje) svojih najljepših narukvica! Praktično i lijepo rješenje.

Stalak za tortu smeta vam u kuhinji i zbog njegova specifičnog oblika teško ga je pospremiti? Iskoristite ga na drugačiji način! Još jedan dobar prijedlog za izlaganje elegantnih bočica parfema njihovo je slaganje na stalak za tortu koji je najčešće lijep komad posuđa.

Drvene zdjelice zauzimaju vam prostor u kuhinji, a zapravo ih nikada ne koristite? Prerežite ih na pola, pričvrstite na zid i dobili ste prostor za odlaganje šminke, gumica, špangica i sličnih sitnica. Posude koje imate nisu baš lijepe? Obojite ih u svoju najdražu boju!

Stare ljestve samo zauzimaju mjesto u vašem podrumu ili šupi ine sjećate se kad su vam zadnji put trebale? Pobrusite ih, prebojite u upečatljivu boju i uklopite u svoju kupaonicu kao držač ručnika i drugih malih dodataka uređenju.

RJEŠENJA ZA NEDOSTATAK PROSTORA Kamo sa stvarima u maloj kupaonici?

Tipična staklena zdjela za kekse savršen je način da pokažete šarenilo svojih lakova za nokte! Ovim jednostavnim potezom možete unijeti malo boje u prostor svoje kupaonice, a da ni ne dotaknete valjak za bojanj.

Kad smo već kod staklenih posuda i zdjela, staklenke su odličan izbor za pospremanje štapića za uši, blazinica ili pak šminke u olovkama! Staklenke lijepih oblika dodatno ukrasite obojenim poklopcima i pretvorit ćete tipične higijenske proizvode u zabavan detalj u kupaonici.

Koliko vam se puta dogodilo da ste izgubili apsolutno sve gumice za kosu, a ukosnice koje možete locirati u svojoj kupaonici možete nabrojati na prste jedne ruke? Organizirate svoje ladice pomoću umetka za pribor za jelo u koji ćete smjestiti sve dodatke za kosu i olakšati si tako život.

Vrijeme je da uposlite kutije koje nikako da iskoristite u ostatku stana. S malo boje i najobičnije kutije za cipele mogu postati zabavan dio uređenja i iznimno praktično rješenje za odlaganje sitnica u kupaonici. Zaista nemate niti jednu praznu kutiju? Onda je vrijeme za kratki šoping!

Doručak u krevet dobivate tako rijetko da se na vašem pladnju već nataložio prst prašine? Prenamijenite ga i neka vam posluži za držanje vaših najdražih sitnica na jednom mjestu. Omiljeni komadi nakita, parfem i lakovi za nokte za kojima najčešće posežete uz slatku vazicu punu cvijeća vaš će lijepi pladanj pretvoriti u poseban detalj u uređenju!

Vješti ste u šivanju? Izradite ukrasne vrećice u koje možete pospremati stvarčice i kozmetičke proizvode koje često koristite. Ako ipak niste baš ludi za iglom i koncem, a sviđa vam se ovo rješenje za odlaganje, postoje brojni odlični hrvatski brendovi kao što su Elderice ili Grei koji među svojim proizvodima imaju upravo ovakve vrećice.

Umirujuća ljepota sivih tonova hrvatskog brenda Grei

Stalak za vina nabavili ste misleći kako ćete ga uvijek držati punim, a na kraju ste gotovo zaboravili da ga posjedujete? Preselite ga u svoju kupaonicu i na njega složite namotane ručnike!

Kartonska kutija za časopise ili pak stari registrator može s malo ljepila i ukrasnog papira postati dekorativni držač za peglu za kosu, figaro i sušilo za kosu. Osim što će vam sva pomagala biti na istome mjestu, na ovaj ćete njihove žice držati pod kontrolom i sakriti od pogleda.

Izvor: Brit+Co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:47